Vleminckx luistert debuut in Turkije op met vier goals

Björn Vleminckx heeft een fenomenaal debuut bij Gençlerbirligi gemaakt. De voormalige aanvaller van NEC was in de 3-5 overwinning op Antalyaspor liefst vier keer trefzeker. Bij de thuisploeg speelde Ismaïl Aissati negentig minuten mee, maar slaagde er niet in te scoren.

Opmerkelijk aan de prestatie van Vleminckx was dat de Belg het al snel op zijn heupen kreeg. Het duel was nog geen vijf minuten oud of Gençlerbirligi stond via de aanvaller al op een 0-2 voorsprong.

In de achtste minuut verzorgde Murat Duruer de aansluitingstreffer voor de thuisploeg, maar dat schrikte Gençlerbirligi niet bepaald af. Integendeel, een eigen doelpunt van Musa Nizam en opnieuw een goal van Vleminckx zorgde voor een 1-4 voorsprong. Lamine Diarra bepaalde de ruststand op 2-4.

Isaac Promise bracht de spanning in de tweede helft terug, door tegen zijn oude ploeg de 3-4 aan te laten tekenen. Vleminckx maakte echter al meteen een verpletterende indruk bij zijn nieuwe werkgever door tien minuten voor tijd ook de 3-5 te maken.

De ploeg van de Belg deelt nu de zevende plaats met Eskisehirspor. Antalyaspor staat op de derde plaats, met drie punten achterstand op koploper Galatasaray.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.