Club Brugge vooral verheugd met goal van Vleminckx

Na de 2-0 thuiszege op Marítimo Funchal ging alle aandacht uit naar Björn Vleminckx. Niet omdat hij zo uitblonk, maar omdat de Club Brugge-spits zijn eerste doelpunt van dit kalenderjaar maakte.

Club Brugge vooral verheugd met goal van Vleminckx

Het valt nauwelijks voor te stellen dat het om dezelfde Vleminckx gaat die in het seizoen 2010/11 topscorer van de Eredivisie werd. Door de 23 doelpunten die hij namens NEC maakte verdiende hij een transfer naar Club, maar daar maakte hij zijn transfersom nauwelijks waar.

In zijn eerste jaargang kwam Vleminckx tot zes treffers in 23 competitieduels, maar zijn laatste doelpunt dateerde van 26 december 2011. Daarna wist hij niet meer te scoren. Tot donderdagavond, toen hij bijdroeg aan de 2-0 overwinning op Marítimo.

Carlos Bacca was de grote uitblinker tegen de Portugezen. Hij bood Vleminckx een niet te missen kans. 'Ik ben even blij met mijn assist als met mijn goal. Ik ben vooral blij voor Björn dat hij scoorde. Dat zal hem deugd gedaan hebben. Hij verdiende het ook na zijn harde werk op het veld. Trouwens, ik wil niet met alle lof gaan lopen. Hij moest op de goeie plek staan, want anders was er geen goal.'

Ook trainer Georges Leekens kon de actie van Bacca waarderen. 'Het was vooral grote klasse hoe hij een doelpunt cadeau deed aan Vleminckx.' De aanvaller zelf reageerde na afloop opgelucht via Twitter. 'Bedankt voor de support. Blij met de negentig minuten. Ik blijf werken en groei stilaan naar mijn beste vorm.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's