Vleminckx bezorgt NEC gelijkspel bij Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade is er in eigen huis niet in geslaagd om NEC te verslaan. Een doelpunt Björn Vleminckx zorgde ervoor dat de bezoekers met een punt naar Nijmegen terugkeerden (1-1).

Onder leiding van trainer Harm van Veldhoven mag Roda gezien worden als de revelatie van het seizoen. De club uit Kerkrade bezette voor het thuisduel met NEC de vierde plaats, met slechts drie punten achterstand op koploper PSV. NEC is koploper van het rechterrijtje, waardoor Rode de grote favoriet was. Maar het ging allemaal niet zo sprankelend als de voorgaande wedstrijden.

Roda was wel de ploeg die het meest aandrong, maar grote kansen leverde het niet op. Voor rust was de grootste kans voor uitblinker Pa-Modou Kah. Na een vlotte counter schoot hij een afgeslagen bal net naast het doel van Jasper Cillessen. De doelman van NEC had verder een eenvoudige avond. Kort na rust werd hij echter toch gepasseerd door Arnaud Sutchuin Djum.

De middenvelder uit Kameroen scoorde voor de derde wedstrijd op rij. Mark Otten werkte een voorzet van Kah niet goed weg, waardoor de bal voor de voeten kwam van Sutchuin. Deze schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied achter Cillessen. De voorsprong was terecht, maar het lukte Roda niet om deze uit te breiden en het incasseerde in de 73ste minuut de gelijkmaker.

Bas Sibum haalde van zo'n twintig meter uit en het schot kon worden aangenomen door Vleminckx, die van dichtbij geen problemen had om Przemyslaw Tyton te passeren. In het laatste kwartier waren er kleine kansen over en weer. Vleminckx was het dichtst bij een treffer. De spits, die al acht keer scoorde dit seizoen, kopte de bal bij een verdedigende actie rakelings naast zijn eigen doel.

Roda klimt door het gelijkspel naar de derde plaats, met 22 punten uit elf wedstrijden. Ajax kan woensdag bij een thuiszege op SC Heerenveen deze plek weer overnemen. NEC staat nu negende, één plek boven de Friezen, met veertien uit elf.