Vlap voegt zich in illuster rijtje Nederlanders bij Anderlecht

Reacties

Michel Vlap verruilde SC Heerenveen donderdag voor Anderlecht. Daarmee komt de middenvelder in een illuster rijtje van Nederlanders die speelden voor de Belgische grootmacht. Wij hebben vijf voorgangers van Vlap uitgelicht.

Vlap voegt zich in illuster rijtje Nederlanders bij Anderlecht

Jan Mulder (1965-1972)

Van de amateurs naar het eerste van Anderlecht. Het klinkt te absurd voor woorden, maar het overkwam Jan Mulder in 1965 toch echt toen hij Winschoten VV verruilde voor Anderlecht. Zijn eerste Belgische seizoen werd ook direct opgeluisterd met een landstitel, gevold door kampioenschappen in 1967 en 1968. Zijn afscheidsjaar in 1971/72 kreeg nog extra glans door het winnen van de landstitel en de nationale beker Daarna vertrok Mulder naar Ajax, waar hij zijn spelersloopbaan in 1975 afsloot.

Jan Mulder speelde zeven jaar voor Anderlecht.
Jan Mulder speelde zeven jaar voor Anderlecht.

Rob Rensenbrink (1971-1980)

Bij het horen van de naam Rob Rensenbrink dwalen je gedachten al snel af naar 1978. De paal stond de wereldtitel voor Nederland in de weg. Waar wij de linksbuiten vooral herinneren om dat moment, is dat in België wel anders. Bij Anderlecht staat hij bekend als een van de grootste spelers die de club ooit heeft gekend. Het Slangenmens verruilde Club Brugge in 1971 voor Anderlecht. In Brussel was hij uiterst succesvol. Naast twee landstitels en vier nationale bekers won hij nog twee Europa Cups II en twee Europese Super Cups. Daarnaast viel hij nog twee keer persoonlijk in de prijzen. In 1973 als topscorer van de Eerste Klasse en in 1976 won hij de Gouden Schoen voor beste speler van de competitie. Rensenbrink verliet Anderlecht in 1980.

Rob Rensenbrink schiet de bal tegen de paal in de verloren WK-finale tegen Argentinië.
Rob Rensenbrink schiet de bal tegen de paal in de verloren WK-finale tegen Argentinië.

Arie Haan (1975-1981)

Drie Europa Cups I, twee Europese Super Cups en één Wereldbeker. Je zou zeggen: wat viel er voor Arie Haan als clubspeler nog te winnen nadat hij in 1975 het gouden Ajax verruilde voor Anderlecht? Genoeg, zo bleek nadat hij in 1981 vertrok. Met twee Europa Cups II en twee Europese Super Cups timmerden de Belgen die jaren Europees aan de weg. Op nationaal niveau volgden er ook nog een landstitel en een beker.

John Bosman (1991-1996)

Doelpuntenmaker pur sang. Zo kun je John Bosman misschien wel het beste typeren. De spits was in zijn jonge jaren uiterst trefzeker voor Ajax en KV Mechelen. Die doelpuntenproductie vervolgde hij onder trainers Aad de Mos en Jan Boskamp ook bij Anderlecht. In vier van de vijf seizoenen kwam zijn doelpuntentotaal in de dubbele cijfers. Uiteindelijk won hij tussen 1991 en 1996 vier landstitels en één nationale beker.

John Bosman werkte bij Anderlecht met Aad de Mos en Jan Boskamp.
John Bosman werkte bij Anderlecht met Aad de Mos en Jan Boskamp.

Bram Nuytinck (2012-2017)

Drie landskampioenschappen en drie Belgische Super Cups. De prijzenkast van Bram Nuytinck raakte aardig gevuld in vijf jaar Anderlecht. Daarnaast speelde hij schitterende affiches in de Champions League. Opeens wedstrijden tegen Paris Saint-Germain, Arsenal en Borussia Dortmund. Dat was wel even een omschakeling vergeleken met de potjes in de middenmoot van de Eredivisie bij NEC. Hij verliet de Nijmegenaren in 2012 voor Paars-Wit en speelde tot de zomer van 2017 in het Constant Vanden Stockstadion. Tegenwoordig is Nuytinck actief voor Udinese.

Bram Nuytinck viert een landstitel met Anderlecht.
Bram Nuytinck viert een landstitel met Anderlecht.
Bekijk hier al onze video's
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer M. Vlap
Meer over M. Vlap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.