Vlaar staat op en zet punt achter uitstekende reeks FC Groningen

Reacties

AZ heeft zaterdag de derde plaats in de Eredivisie in ieder geval voor even opgeëist. In een weinig verheffend duel met FC Groningen bezorgde Ron Vlaar zijn club in de tweede helft met een zeldzaam doelpunt een overwinning. 

Vlaar staat op en zet punt achter uitstekende reeks FC Groningen
AZ
AZ
1 - 0
FC Groningen
FC Groningen

In de eerste helft had zowel AZ als FC Groningen (dat al zeven duels ongeslagen was) het publiek in Alkmaar bijzonder weinig te bieden. Mats Seuntjens produceerde na tien minuten een half schot en later schoot Calvin Stengs naast na een uitstekende steekbal van Seuntjens.

Aan de overkant werd Ritsu Doan een keer gevaarlijk met een goede individuele actie. De Japanner stak Fredrik Midtsjö, Adam Maher en Thomas Ouwejan voorbij en dwong doelman Marco Bizot vervolgens tot een redding. Daar bleef het echter bij: aanvalspartner Mimoun Mahi kwam nauwelijks in het stuk voor.

AZ opende het bal na rust. Een prima combinatie tussen Midtsjö en Jonas Svensson leverde nog geen goal op en ook Oussama Idrissi kwam niet verder dan een schot naast, maar Vlaar redde zijn team twintig minuten voor tijd. De man die als enige aan AZ-zijde dit seizoen nog niet had gescoord zette het hoofd tegen een hoekschop en knikte raak in de linkerhoek.

Extra bijzonder was dat Vlaar zijn laatste doelpunt in de Eredivisie, in februari 2016, óók al tegen FC Groningen maakte. Bovendien kwamen twee van zijn resterende acht doelpunten op de Nederlandse velden ook al in een wedstrijd tegen de noorderlingen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de 1-0 moest FC Groningen een tandje bijschakelen, maar de Trots van het Noorden was eenvoudigweg niet bij machte het Bizot écht moeilijk te maken - ook niet toen Kaj Sierhuis erbij kwam als extra aanvallende optie. Voor het eerst sinds 26 januari verliest de ploeg van Danny Buijs weer eens een Eredivisie-wedstrijd. Volgende week ontvangt de ploeg thuis De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.