Vlaar kan tijdens vakantie over toekomst nadenken

Reacties

Voor Ron Vlaar is de nieuwe blessure die hij dinsdag bij het Nederlands elftal opliep het teleurstellende slotstuk van het seizoen. De dertigjarige verdediger van Aston Villa leek op weg om te gaan spelen in het voor Oranje cruciale uitduel met Letland, maar een nieuwe kwetsuur gooide roet in het eten.

Vlaar kan tijdens vakantie over toekomst nadenken

'Het was een onschuldig duelletje. Er was niet eens contact. Ik moest verdedigen en het schoot zo in mijn kuit', blikt Vlaar in gesprek met De Telegraaf terug op het voorval dat er voor zorgde dat hij moest afhaken.

Vlaar werd afgelopen vrijdag in de verloren oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten (3-4) al aan de kant gehouden en werkte de laatste dagen een individueel programma af om van zijn knieproblemen af te komen. Dinsdag liep hij dus een nieuwe kwetsuur op.

'Het is de juiste beslissing geweest om mijn knie tegen Amerika rust te geven', meent Vlaar. 'Dat de staf me heeft beschermd. Daar was ik het ook mee eens. Ook al is het voor mij diep in mijn hart altijd moeilijk te accepteren.'

Volgens Vlaar is er wel degelijk verband tussen de twee blessures. 'De ene blessure is het gevolg van de andere', aldus de verdediger, die nu op vakantie kan en tijd heeft om na te denken over het contractvoorstel dat hij van Aston Villa heeft gehad om zijn aflopende verbintenis aldaar te verlengen.

Allereerst gaat de voormalige verdediger bijkomen van een turbulent seizoen, waarin hij recent ook nog eens de FA Cup-finale dik verloor van Arsenal (4-0). 'Mijn lichaam is echt aan rust toe. Mijn wil om te spelen is zo groot, daar doe ik alles voor. Het mocht alleen allemaal niet zo zijn. Het is een heel teleurstellend seizoen geweest', doelt hij op het door blessureleed overschaduwde seizoen, waarin hij maar ternauwernood handhaving met de club afdwong. 'Dit met Oranje kon er ook nog wel bij.'

Kritiek
Voor bondscoach Guus Hiddink was het afhaken van Vlaar een streep door de rekening. Juist het centrale duo, Jeffrey Bruma en Bruno Martins Indi, kreeg na het duel met de VS veel kritiek. De verwachting is dat Indi zijn basisplek door de blessure van Vlaar toch zal behouden. Naast hem zal de vrijdag eveneens gespaarde Stefan de Vrij zijn opwachting maken in Riga.

Het EK-kwalificatieduel in Riga is cruciaal voor Nederland. Oranje moet winnen om de aansluiting met Tsjechië en IJsland, de nummers een en twee in Groep A, te behouden. Die ploegen spelen bovendien tegen elkaar. Bij een nederlaag zou zelfs plaats drie in het geding komen voor Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.