Vitesse: Zweedse spits uitgeschakeld, extra doelman op proef

Reacties

Vitesse moet de Zweedse spits Joel Voelkerling Persson de komende weken missen. De van Lecce gehuurde aanvaller blijkt in de interlandperiode bij Jong Zweden zijn neus te hebben gebroken.

Vitesse: Zweedse spits uitgeschakeld, extra doelman op proef
© Pro Shots

Vitesse kampt aanvallend al met een probleem getuige de drie goals die de ploeg maakte in de eerste vier wedstrijden van het seizoen. Said Hamulic krijgt vooralsnog in de punt van de aanval de voorkeur, maar hij scoorde nog niet. De van PSV gehuurde Fode Fofana is nog niet fit genoeg om hele wedstrijden te spelen. Hij viel tegen RKC Waalwijk afgelopen zaterdag wel in. Hoe lang Voelkerling Persson is uitgeschakeld is nog onduidelijk. Vooralsnog ontbreekt hij op het trainingsveld, of hij met een masker gaat trainen en spelen is onbekend.

Nijhuis
Op het trainingsveld bij Vitesse was wel een nieuwe doelman aanwezig. De Arnhemmers hebben Thijmen Nijhuis op proef, de goalie is na een dienstverband bij FC Utrecht transfervrij. Vitesse wil graag nog een derde doelman aan de selectie toevoegen. Eloy Room en Markus Schubert zijn de nummers één en twee, Daan Reiziger vertrok naar Cambuur. Vorige week had Vitesse de Israelische sluitpost Omer Hanin op proef. Hij keepte een deel in de oefenwedstrijd tegen Almere City, maar zijn stage is niet verlengd.

Donderdagavond dient bij de tuchtcommissie de zaak over de schorsing van Million Manhoef. Vitesse is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk voor de speler die tegen RKC de rode kaart kreeg. De Arnhemmers spelen de komende weken uitwedstrijden tegen Sparta, Twente en NEC.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.