Vitesse vernedert kansloos Sparta na dwaze actie Kramer

Reacties

Vitesse heeft zaterdag tegen Sparta Rotterdam zijn grootste overwinning ooit in de Eredivisie geboekt. De ploeg van Dick Advocaat liep vanaf het eerste moment achter de feiten aan en werd met een 7-0 nederlaag compleet van de mat geveegd. Michiel Kramer kreeg al voor rust een directe rode kaart.

Vitesse vernedert kansloos Sparta na dwaze actie Kramer

Het werd zo een avond om snel te vergeten voor Sparta, dat ongetwijfeld vol goede intenties aan het duel in Arnhem begon, maar al binnen een minuut op een 1-0 achterstand stond. Een schot van Bryan Linssen werd geblokt, waarna Thulani Serero met een heerlijke uithaal de score opende. Het bleek het begin van een afstraffing voor Sparta te zijn.

Vitesse wilde in eigen huis duidelijk wat laten zien na het ontslag van toekomstig Sparta-coach Henk Fraser, die afgelopen woensdag vanwege de teleurstellende resultaten van de Arnhemmers op straat werd gezet. Edward Sturing maakt het seizoen als interim-manager af en hij zag Roy Beerens in de achttiende minuut de 2-0 binnenschieten. Ook deze treffer was fraai: Beerens dribbelde van rechts naar binnen en plaatste de bal beheerst in de verre hoek.

Guram Kashia feliciteert Roy Beerens met zijn doelpunt.
Guram Kashia feliciteert Roy Beerens met zijn doelpunt.

De meegereisde supporters van Sparta wisten al snel dat hun favoriete ploeg bezig was aan een kansloze expeditie. Nog binnen het halfuur liep Vitesse zelfs uit naar 3-0 en dat kon Jannik Huth zichzelf aanrekenen. Het gegrabbel van de Sparta-doelman bracht Tim Matavz in staat om zijn eerste goal van dit kalenderjaar binnen te frommelen. Sparta kwam er simpelweg niet aan te pas en dat zorgde voor frustratie bij Kramer, die het rustsignaal niet haalde.

Kort voor de onderbreking werd de aanvaller na een dwaze actie met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Kramer ging na een duel met Alexander Büttner onderuit en schopte zijn op de grond liggende tegenstander in het gezicht. Scheidsrechter Kevin Blom nam met het tonen van de rode kaart de juiste beslissing en Kramer lijkt rekening te moeten houden met een lange schorsing. De vraag is of hij in het restant van de degradatiestrijd nog iets voor Sparta kan gaan betekenen.

Tweede helft
Door de rode kaart van Kramer moest Sparta in de tweede helft met een man minder proberen om nog iets van de wedstrijd te maken. Advocaat bracht met Fred Friday en Michel Breuer twee verse krachten binnen de lijnen, maar zij konden niet voorkomen dat Vitesse uitliep naar een zevenklapper. Linssen schoot na een klein kwartier de 4-0 binnen en op aangeven van Mason Mount tikte Matavz zijn tweede van de avond binnen. Invaller Thomas Bruns maakte de zesde en een schitterende uithaal van Linssen betekende het slotakkoord: 7-0. Daarmee was de vernedering voor Sparta compleet; Blom gaf het duel dan ook geen blessuretijd.

Met nog drie wedstrijden te gaan blijft Sparta voorlaatste staan in de Eredivisie. De ploeg van Advocaat heeft vier punten meer dan hekkensluiter FC Twente, dat eerder deze zaterdag al verloor van ADO Den Haag, en twee punten minder dan nummer zestien Roda JC Kerkrade. Roda komt zondag nog in actie tegen FC Groningen. Vitesse doet met de historische monsterzege goede zaken in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.