Vitesse verlost Honda van transfervrije status

Reacties

Vitesse heeft Keisuke Honda gecontracteerd. De 33-jarige Japanner, die tevens nog bondscoach van Cambodja is en dat ook blijft, heeft een verbintenis tot het einde van het seizoen getekend.

Vitesse verlost Honda van transfervrije status
© Pro Shots

Honda was sinds afgelopen zomer op zoek naar een nieuwe club en sprak op Twitter ook regelmatig grote Europese clubs aan in de hoop dat ze hem een kans zouden geven. Die kans kreeg de ex-speler van VVV-Venlo uiteindelijk in Arnhem, waar hij zich donderdag op het trainingsveld meldde. Daar werken met trainer Leonid Slutsky en technisch directeur Mohamed Allach dan ook twee oude bekenden. Met de Rus werkte Honda samen bij CSKA Moskou, terwijl Allach de Japanner in januari 2008 ooit naar VVV haalde.

Nu komt het dus van een hernieuwde samenwerking. Honda is blij dat hij na zijn vertrek bij Melbourne Victory terugkeert in de Eredivisie. 'Het is een tijd geleden dat ik in Nederland heb gevoetbald. Hopelijk herinneren de voetballiefhebbers in Nederland mij nog. Ik ga er hoe dan ook alles aan doen om indruk te maken op de velden. Ik wil belangrijk zijn voor het team en kijk er naar uit om in het stadion en voor de supporters te spelen. Ook is het een leuke bijkomstigheid dat ik, na VVV-Venlo, opnieuw in het geel-zwart mag spelen.'

Voor Vitesse biedt het vastleggen van Honda ook uitkomst, omdat diverse aanvallende middenvelders voorlopig nog aan de kant staan wegens blessures. 'Ik ben blij dat we op deze manier en ook nog voor de winterstop de diverse blessures kunnen opvangen. De carrière van Keisuke spreekt voor zich. Hopelijk laat hij opnieuw zijn kwaliteiten zien in de Eredivisie', aldus Allach over Honda, die nog in afwachting is van een werkvergunning. Na de interlandperiode sluit de linkspoot waarschijnlijk aan bij Vitesse.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

K. Honda


Geboortedatum:
13 juni 1986
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Osaka
Nationaliteit
Japan
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
74 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.