Vitesse verkoopt Wittek aan Letsch en Bochum

Reacties

Maximilian Wittek speelt voortaan in de Bundesliga. Vitesse maakt maandagavond bekend dat de Duitse linkerflankspeler zijn carrière vervolgt bij VfL Bochum. De 27-jarige Wittek tekent in het Vonovia Ruhrstadion voor drie jaar.

Vitesse verkoopt Wittek aan Letsch en Bochum
© Pro Shots

Voor Wittek betekent het een weerzien met Thomas Letsch, de twee werkten eerder ook in Arnhem samen. 'De Bundesliga was altijd mijn doel, ik wilde altijd in de beste competitie in mijn thuisland laten zien. VfL en zijn stadion ken ik al, ik heb er erg veel zin in om er te spelen en om weer onder Letsch te werken', aldus Wittek op de site van zijn nieuwe club.

Ook Vitesse, waar hij de deur achter zich dichttrekt, laat Wittek aan het woord. Ik heb een prachtige tijd gehad bij Vitesse, waar ik me altijd enorm thuis heb gevoeld. We hebben samen mooie prestaties neergezet, zoals het speciale avontuur in de Conference League en het bereiken van de bekerfinale. Met mijn transfer naar de Bundesliga gaat er een langgekoesterde wens in vervulling, maar ik zal mijn tijd bij Vitesse nooit vergeten. De club zal voor altijd een plek in mijn hart hebben. Ik wil iedereen die betrokken is bij de club, waaronder uiteraard de supporters, heel erg bedanken. Ik wens Vitesse het allerbeste.'

Wittek speelde drie jaar bij Vitesse en kwam tot 111 wedstrijden, waarin hij negen doelpunten kon vieren. Het meest gedenkwaardige was ongetwijfeld de uithaal tegen Tottenham Hotspur die winst betekende op de Engelse topclub, één van de hoogtepunten in de geel-zwarte geschiedenis. Ook het spelen van de bekerfinale van 2021 was een memorabel moment. Omdat van die negen goals vijf in Europees verband vielen, verlaat Wittek Arnhem als Europees clubtopscorer aller tijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.