Vitesse stuit op Lazio, Nice en Zulte Waregem

Reacties

Vitesse is vrijdag bij de loting voor de groepsfase van het Europa League-toernooi gekoppeld aan Lazio, OGC Nice en Zulte Waregem.

Vitesse stuit op Lazio, Nice en Zulte Waregem

Bij OGC Nice staat sinds kort Wesley Sneijder contract. De Franse nummer drie van vorig seizoen schakelde in de derde voorronde van de Champions League Ajax uit en strandde in de play-offs van het miljardenbal tegen Napoli. Ook Mario Balotelli is een in het oog springende speler bij OGC Nice.

Lazio finishte vorig seizoen als vijfde in de Serie A. Bij de Romeinen staan Stefan de Vrij en Ricardo Kishna onder contract. Wesley Hoedt vertrok deze week naar Southampton. Zulte Waregem won het Belgische bekertoernooi. De Nederlander Sandy Walsh staat op de loonlijst bij Zulte Waregem.

Everton
Het Everton van manager Ronald Koeman, Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg zit in Groep E en treft Olympique Lyon (de club van Memphis Depay en Kenny Tete), Atalanta Bergamo (Hans Hateboer en Marten de Roon) en Apollon Limassol. Opmerkelijk is dat in Groep L met Rosenborg BK en Zenit Sint-Petersburg twee beulen van Nederlandse clubs zitten, naast Vardar en Real Sociedad.

Het opgepimpte AC Milan bindt de strijd aan met Austria Wien, NK Rijeka en AEK Athene. Arsenal, na zoveel jaar Champions League actief op een lager niveau, werd gekoppeld aan BATE Borisov, 1. FC Köln en Rode Ster Belgrado.

De nummer één en twee van elke poule stromen door naar de knock-outfase, die na de winter van start gaat met de zestiende finale. De eerste speelronde is op donderdag 14 september.

Vitesse is na de exodus die Nederland in de voorronde trof de enige Eredivisie-club in de poulefase. In de Europa League-voorronde strandden liefst drie Nederlandse teams: PSV (in de derde voorronde, tegen NK Osijek), Ajax (in de play-offs, tegen Rosenborg BK) en FC Utrecht (in de play-offs, tegen Zenit Sint-Petersburg).

Als winnaar van het KNVB-bekertoernooi hoefde Vitesse niet deel te nemen aan de voorronde.

Het speelschema van Vitesse:

SpeelrondeTegenstander
1 (14/09)Lazio (thuis)
2 (28/09)OGC Nice (uit)
3 (19/10)Zulte Waregem (uit)
4 (2/11)Zulte Waregem (thuis)
5 (23/11)Lazio (uit)
6 (7/12) OGC Nice (thuis)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.