Dit is het elftal aanwinsten dat AC Milan terug aan de top moet brengen

Reacties

AC Milan geeft deze zomer bakken met geld uit. Nikola Kalinic zette dinsdag zijn handtekening onder een contract in Milaan en werd daarmee de elfde versterking van het nieuwe AC Milan. Zijn de aanwinsten in staat om de renaissance in San Siro te doen slagen en Milan weer naar grote hoogten te stuwen?

Dit is het elftal aanwinsten dat AC Milan terug aan de top moet brengen

Na vorig seizoen nam Sino-Europe Sports Investment Management Changxing de gevallen grootmacht over. Met het geld van het Chinese consortium ging Milan als geen andere club tekeer op de transfermarkt: liefst 194 miljoen euro werd er geïnvesteerd in elf nieuwe krachten.

Het elftal aankopen is een mix van ervaring en talent, die de oude, afgeschreven spelers uit de selectie van de afgelopen jaren moet vervangen, aangevuld met het al aanwezige talent. Een overzicht van de aankopen.

Antonio Donnarumma
De negen jaar oudere broer van Gianluigi Donnarumma, die na een langdurige transfersoap bijtekende bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. De 27-jarige Antonio is voor zeven ton overgenomen van Asteras Tripoli, als extra zoethoudertje voor de eerste doelman.

Andrea Conti
De opvolger van Ignazio Abate, in wiens geest hij met zijn offensieve kracht en snelheid speelt. Vorig seizoen hielp de rechtsachter met liefst acht treffers en vier assists Atalanta Bergamo aan een verrassende vierde plek. Transfersom: 10 miljoen euro.

Leonardo Bonucci
Het pronkstuk van de aanwinsten. De dertigjarige verdediger was ontevreden bij Juventus, kwam naar Milaan voor 45 miljoen en gaat, gelijk getooid met de aanvoerdersband, leiding geven aan het gerenoveerde, getalenteerde elftal.

Captain Bonucci met trainer Vincenzo Montella, die een goed draaiend team moet gaan smeden.
Captain Bonucci met trainer Vincenzo Montella, die een goed draaiend team moet gaan smeden.

Mateo Musacchio
Een solide toevoeging aan de defensie, gekomen van Villarreal voor een slordige 18 miljoen. De 26-jarige Argentijn zal gaan concurreren met het grote talent Alessio Romagnoli voor een plekje naast Bonucci.

Ricardo Rodríguez
Al jaren werd de linksachter gekoppeld aan diverse Europese grootmachten. Vorig seizoen kende de Zwitser een ongelukkig seizoen als centrale verdediger bij VfL Wolfsburg. Een juist moment om toe te slaan voor Milan, dat zijn kwaliteit ziet en 17 miljoen voor hem betaalde.

Hakan Calhanoglu
Moet Milan gaan voorzien van de nodige creativiteit. De Turk zal staan te popelen om aan het aanvalsspel bij te dragen met zijn visie en uitstekende vrije trappen, aangezien hij vier maanden aan de kant zat wegens een schorsing bij Bayer Leverkusen. Kostplaatje: 20 miljoen.

Lucas Biglia
Naast Bonucci de andere nieuwe leider. De controleur moet het spel gaan regisseren voor de defensie, zoals hij de afgelopen jaren uitstekend deed bij Lazio. Zijn ervaring kostte Milan 20 miljoen.

Franck Kessié
Vorig seizoen een absolute revelatie in de Serie A bij Atalanta. Het is nauwelijks te geloven hoe compleet de tweebenige Ivoriaan op twintigjarige leeftijd al is. De middenvelder wordt eerst gehuurd voor een som van 8 miljoen, na twee seizoenen lijft Milan hem verplicht definitief in voor nog eens 20 miljoen.

Fabio Borini
Niet gehaald voor de basis. De Italiaan, die na een mislukt avontuur in Engeland terugkeer in zijn vaderland, zal functioneren als back-up voor de plekken in de voorhoede. De aanvaller wordt eerst gehuurd en wordt volgende zomer definitief vastgelegd voor 5 miljoen.

Nikola Kalinic
De namen van Diego Costa, Andrea Belotti en Pierre-Emerick Aubameyang cirkelden de afgelopen maanden rond, maar uiteindelijk kwam de 29-jarige Kroaat voor de spitsvacature over van Fiorentina. De aanvaller wordt eerst gehuurd voor 5 miljoen en vervolgens definitief ingelijfd voor nog eens 20 miljoen.

André Silva
De vraag is of het grote talent gaat concurreren of samenspelen met Kalinic. De 21-jarige spits was Milan een investering van 38 miljoen waard. De Portugees, die overkwam van FC Porto, maakte deze zomer in ieder geval een uitstekende indruk op de Confederations Cup.

De elf aanwinsten van het gerenoveerde AC Milan.
De elf aanwinsten van het gerenoveerde AC Milan.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.