Vitesse legt druk bij Spurs na simpele zege op Mura

Reacties

Vitesse heeft de Conference League-groepsfase afgesloten met een gemakkelijke 3-1 thuisoverwinning op het Sloveense NS Mura. Doordat het duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais vanwege een forse corona-uitbraak bij de Londenaren geen doorgang vond, is het nog niet bekend of de Arnhemmers door zijn naar de volgende ronde.

Vitesse legt druk bij Spurs na simpele zege op Mura
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
3 - 1
Mura
Mura

De ploeg van Thomas Letsch kende door de virusuitbraak in Engeland een aparte wedstrijdvoorbereiding. Eerder liet Vitesse in een statement weten liever niet op donderdag te willen spelen. De club baalde van de afgelasting bij Spurs tegen Rennes en gaf in een reactie aan dat de belangen te groot waren om de duels niet op dezelfde dag te laten spelen.

De wens werd niet vervuld waarna er 'gewoon' werd afgetrapt in Arnhem. De wedstrijd was nog nauwelijks op gang gekomen of Vitesse-aanvaller Thomas Buitink opende de score. Na een prima aanval schoot Loïs Openda op Mura-keeper Marko Zalokar. Die laatste bracht weliswaar redding maar kon niets doen aan de rebound van Buitink.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cadeautjes
Vanaf de openingsgoal had Vitesse het betere van het spel en was het wachten op de verdubbeling van de score. Die kwam na ruim een half uur spelen en dit keer had Openda wél geluk. Na een lange bal van keeper Jeroen Houwen kopte de Mura-defensie de bal prompt in de voeten van de watervlugge Belg. Openda verschalkte Zalokar met een harde schuiver in de verre hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met deze treffer was het nog niet gedaan in het eerste bedrijf en bleven de Slovenen cadeautjes uitdelen. Na goed druk zetten tijdens de opbouw van Mura profiteerde middenvelder Daan Huisman met zijn tweede Europese treffer van het seizoen. Dat werden er na een uur spelen bijna drie, maar ditmaal vond hij Zalokar op zijn pad. De Mura-doelman was ook attent op de rebound van Maximilian Wittek.

Mura, dat het Vitesse-doelman Houwen alleen rond de twintigste minuut een beetje lastig maakte, dacht kort na de kans van Wittek de eretreffer te hebben gemaakt. Amadej Marosa prikte de bal binnen na een voorzet vanaf rechts, maar deed dat in buitenspelpositie. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal was Wittek op weg naar zijn derde Europese treffer van het seizoen, maar Zalokar verwerkte zijn inzet knap tot een corner.

In de slotfase slaagde Vitesse er niet in haar doel schoon te houden. Na defensief gestuntel van Jacob Rasmussen profiteerde Marosa: de 27-jarige Sloveen ontfutselde Rasmussen de bal en verschalkte Houwen met een bekeken schot in de linker verre hoek voor de eretreffer. Diezelfde Houwen voorkwam enkele minuten daarna de 3-2 na een fraaie redding op de inzet van Ziga Kous. Het is nu voor Vitesse van belang dat Tottenham niet wint van Rennes. Als de Engelsen winnen, gaan zij verder en bij elk ander resultaat is Vitesse door.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.