Statement Vitesse: onwenselijke situatie door uitstellen Spurs-Rennes

Reacties

Vitesse is het niet eens met het uitstellen van Tottenham Hotspur - Stade Rennes vanwege de coronabesmettingen bij de thuisclub. Dat maakt de club in een statement bekend. Het spreekt van een zeer vervelende ontwikkeling.

Statement Vitesse: onwenselijke situatie door uitstellen Spurs-Rennes
Vitesse
Vitesse
3 - 1
Mura
Mura

De Arnhemmers melden via het statement al twee weken enorm naar de apotheose in de Groep G van de Conference League uit te kijken. 'Maar op de dag van de slotwedstrijd tegen Mura heeft er een zeer vervelende ontwikkeling plaatsgevonden.'

Daarmee doelt het op het afgelasten van het duel tussen de Spurs en Stade Rennes, waarvan de afloop cruciaal is voor een mogelijk vervolg aan het toernooi. 'De wedstrijd van Vitesse lijkt desondanks door te moeten gaan, hetgeen een onwenselijke situatie teweegbrengt.'

Bij ESPN lichtte directeur Pascal van Wijk het statement van Vitesse toe. De Arnhemmers gaan met tegenzin het veld op. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Niet alleen zijn de belangen van dit duel enorm, maar zijn deze ook hevig verstrengeld met de andere slotwedstrijd in de groep. De reglementen van de UEFA schrijven voor dat alle wedstrijden in de laatste speelronde van de groep op hetzelfde moment moeten worden gespeeld', geeft Vitesse donderdagmiddag aan.

Het benadrukt dat het om zeer grote belangen gaat voor clubs waarbij een eerlijk competitieverloop te allen tijde moet zijn gewaarborgd. En meldt nog geen bericht van de UEFA te hebben ontvangen over doorgang van het eigen duel.

'Ondanks dat het van essentieel belang is gelijktijdig met Spurs te spelen, kan het voor Vitesse nóg nadeliger zijn om ervoor te kiezen om de wedstrijd tegen Mura niet te spelen', besluit de eredivisionist. Daaraan toevoegende dat gezondheid op één staat en de situatie in Londen betreurd wordt.

Vitesse heeft een gelijk puntentotaal met Tottenham. De Engelsen bezetten vanwege een beter doelsaldo op dit moment de tweede plaats. Stade Rennes is al zeker van de groepswinst, terwijl Mura reeds is uitgeschakeld. De Franse club meldt donderdagmiddag dat de naar Engeland afgereisde delegatie inmiddels weer terug is in Rennes. 

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.