Vitesse pakt eerste overwinning onder Sturing

Edward Sturing heeft met Vitesse de eerste overwinning geboekt. Doelpunten van Gyan de Regt en Amine Boutrah waren genoeg voor een 2-0 zege op Heracles Almelo. Met de overwinning verschaft Vitesse zichzelf wat lucht in de strijd tegen degradatie.

Vitesse
Vitesse
2 - 0
Heracles Almelo

Het gewenste Edward Sturing-effect bleef door nederlagen tegen Ajax en Fortuna Sittard uit. Met het vertrouwen zat het dus niet goed bij Vitesse, maar de ploeg van Sturing kwam tegen Heracles desondanks wel sterk voor de dag. De eerste kans was na een paar minuten van De Regt, die bediend werd door Million Manhoef. Nadat Mohamed Sankoh namens Heracles naliet om de score te openen, deed De Regt dat daarna wel: 1-0.

Doelman Eloy Room stopte tegen Fortuna Sittard ook al een penalty en deed dat tegen Heracles weer. Hij haalde Anas Ouahim overigens zelf neer, maar herstelde zijn fout door de strafschop van Emil Hansson te pakken, waardoor de 1-0 voorsprong van Vitesse behouden bleef.

Grote kansen bleven in de tweede helft uit, waardoor het spannend bleef. De Vitesse-supporters roken de eerste thuisoverwinning van het seizoen en lieten zich luidkeels horen. Daar kwamen wat decibels bij toen Amine Boutrah de wedstrijd op slot gooide met nog een kwartier te spelen: 2-0. Het bleek de beslissing.

Vitesse neemt een voorsprong van drie punten in op hekkensluiter FC Volendam. Nummer zestien Almere City staat twee punten boven de Arnhemmers. Beide teams nemen het volgende week tegen elkaar op.