Vitesse neemt Pasveer over van PSV

Reacties

Remko Pasveer verruilt PSV voor Vitesse. De Arnhemmers hebben de 33-jarige doelman woensdag voor drie seizoenen vastgelegd.

Vitesse neemt Pasveer over van PSV

De overgang kondigde zich al een tijdje aan. Pasveer ontbrak maandag bij de eerste training van PSV, de Eindhovenaren maakten daarbij bekend dat zij hem de ruimte gaven om met zijn nieuwe werkgever te onderhandelen. Woensdagmiddag zette de goalie op trainingscomplex Papendal zijn krabbel.

Pasveer begon zijn loopbaan bij FC Twente, waarna hij in 2006 overstapte naar rivaal Heracles Almelo. Die club verhuurde hem tussen 2008 en 2010 aan Go Ahead Eagles, maar Pasveer groeide in het Polman Stadion uiteindelijk uit tot onbetwiste eerste keeper. Dat bezorgde hem in 2014 een overstap naar PSV, dat in hem een uitstekende stand-in én concurrent voor doelman Jeroen Zoet zag.

Pasveer bleef echter tweede keus. Hoewel Zoet lang niet altijd onomstreden was, behield hij zijn basisplek. Pasveer kwam zodoende in drie jaar tijd niet verder dan vijf Eredivisie-duels, negen optredens in het toernooi om de KNVB-beker, drie wedstrijden in de Europa League én één duel in de Champions League. Bovendien speelde hij veertien keer voor Jong PSV.

Bij Vitesse treft hij in Eloy Room wederom een geduchte concurrent. De goalie kende een prima seizoen bij de bekerwinnaar, waardoor er voorzichtige interesse sluimert voor de international van Curaçao. Concreet is dat echter nog niet, waardoor Pasveer en Room vooralsnog met z'n tweeën moeten gaan uitmaken wie er komend seizoen onder de lat staat in Stadion Gelredome.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.