Excelsior en NAC denken aan PSV-doelman Jurjus

Reacties

De mededeling uit Eindhoven dat PSV overweegt doelman Hidde Jurjus te verhuren heeft bij Excelsior en NAC Breda geleid tot hoop. Beide clubs zijn nog op zoek naar een eerste doelman en hadden al voorzichtig bij PSV geïnformeerd naar de 23-jarige sluitpost.

Excelsior en NAC denken aan PSV-doelman Jurjus

Excelsior en PSV deden vorig jaar al goede zaken met de verhuur van Jordy de Wijs. Zowel de clubs als de speler zelf waren uiterst tevreden over die uitleenperiode. De centrale verdediger kwam in de tweede helft van het seizoen naar Rotterdam en had een belangrijk aandeel in de opmars van de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag in het slot van de competitie. Excelsior zoekt nu nog een keeper nadat de van Feyenoord gehuurde Warner Hahn inmiddels voor Heerenveen tekende. Hahn verving na de winterstop Tom Muyters.

Ook promovendus NAC is op zoek naar een nieuwe man onder de lat. Eerste keus Jorn Brondeel maakte al in een vroeg stadium bekend naar FC Twente te verkassen. De Bredanaars kunnen wellicht ook via Manchester City nog aan een doelman komen, maar ze zien ook Jurjus als optie.

Dat PSV nu al aangeeft dat Jurjus Eredivisie-ervaring mag gaan opdoen is best opmerkelijk aangezien de toekomst van de eerste twee doelmannen Jeroen Zoet en Remko Pasveer nog onzeker is. Jurjus keepte vorig seizoen in zijn eerste jaar in Eindhoven in Jong PSV nadat hij was overgekomen van De Graafschap. Bij de Doetinchemmers kende hij een prima eerste Eredivisie-jaar ondanks de degradatie van de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.