Vitesse maakt het seizoen af met Sturing als hoofdcoach

Reacties

Edward Sturing maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Vitesse. De Arnhemse club heeft bevestigd dat de interim-periode voorbij is en dat het Sturing heeft aangesteld voor de rest van het seizoen.

Vitesse maakt het seizoen af met Sturing als hoofdcoach
© Pro Shots

Sinds de breuk met Phillip Cocu heeft Sturing het stokje overgenomen bij Vitesse. Aanvankelijk zou hij tot de winterstop de honneurs waarnemen in Arnhem, zodat Vitesse op zoek kon naar een geschikte opvolger. In de tussentijd won Vitesse van Heracles Almelo en van Heerenveen (beker) en dus heeft het clubbestuur het vertrouwen uitgesproken in Sturing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sturing mag het seizoen afmaken bij Vitesse, samen met zijn assistenten Nicky Hofs en Tim Cornelisse. Zij hebben een contract getekend tot komende zomer. 'In de situatie waarin we zitten, vraagt het werk ontzettend veel van een trainer. Het is te prijzen dat Edward aan boord blijft als coach en er alles aan wil doen om Vitesse in de tweede seizoenshelft naar een hogere plek op de ranglijst te krijgen', aldus technisch directeur Benjamin Schmedes.

'Ik ben dag en nacht met de club en het team bezig', zei Sturing zelf over zijn aanstelling. 'Dat heeft grote impact, maar ik wil Vitesse helpen. Het is zaak dat we uit het dal kruipen en ons in de tweede seizoenshelft verder herpakken. Samen met het team gaan we in ieder geval ons uiterste best doen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
RKC Waalwijk
34
7
8
19
38-56
-18
29
16
Excelsior
34
6
11
17
50-73
-23
29
17
FC Volendam
34
4
7
23
34-88
-54
19
18
Vitesse
34
6
6
22
30-74
-44
6
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.