Vitesse maakt gepeperde brief waar: rechtszaak tegen huisbaas Gelredome

Reacties

Het zat er al aan te komen en is nu definitief: Vitesse spant een kort geding aan om de huur van stadion Gelredome omlaag te krijgen zolang het coronavirus ook zijn weerslag heeft op het voetbal.

Vitesse maakt gepeperde brief waar: rechtszaak tegen huisbaas Gelredome
© Pro Shots

Dat melden de Arnhemmers donderdagavond op de clubwebsite. 'De insteek is om een redelijke oplossing te vinden met betrekking tot de huur van stadion Gelredome, aangezien er in deze periode geen huurgenot verschaft kan worden', schrijft Vitesse in het bericht. Het kort geding dient over anderhalve week, op maandag 25 mei in de rechtbank van Arnhem.

Het was al duidelijk dat er een rechtszaak dreigde, zo meldde VI deze week. Vorige week ging er een gepeperde brief naar de eigenaar van Gelredome, waarbij de club aangaf in gesprek te willen over halvering van de huur. Zo niet, dan restte er alleen een gang naar de rechtbank. Eigenaar Michael van de Kuit was niet onder de indruk en wees op de steenrijke clubeigenaar.

Vitesse is in de Eredivisie relatief het meeste geld kwijt aan huur, terwijl het nauwelijks iets overhoudt aan de wedstrijddagen. Maar contract is contract en ook de stadioneigenaar wil zijn exploitatie rond hebben. Hij is vooralsnog niet zo coulant als de gemeente Nijmegen iets verderop. Daar werd de huur voor NEC meteen op de lange termijn geschoven.

Algemeen directeur Pascal van Wijk stelt dat de club zich genoodzaakt ziet een procedure te starten, met als insteek een redelijke huuroplossing. 'Dat de eigenaar van stadion Gelredome ervoor heeft gekozen te dreigen met het aanvragen van een faillissement is zijn keuze. Dat betreuren wij, want dat is volledig ongegrond. Van een faillissement is absoluut geen sprake.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.