Vitesse in de clinch met huisbaas: GelreDome uitgenodigd voor gesprek

Reacties

Vitesse heeft de eigenaar en exploitatiemaatschappij van stadion GelreDome uitgenodigd voor een gesprek, om een oplossing te vinden voor de huur die moet worden betaald voor het stadion.

Vitesse in de clinch met huisbaas: GelreDome uitgenodigd voor gesprek
© Pro Shots

Vitesse en GelreDome liggen met elkaar in de clinch , omdat de Arnhemmers de huur niet zouden willen (of kunnen) betalen. De club meldt op de officiële website dat ook Vitesse geraakt wordt door alle gevolgen omtrent het coronavirus en dat het gebrek aan wedstrijden betekent dat er geen geld binnenkomt uit onder meer ticketverkoop, horeca en andere wedstrijdbaten.

Een aanzienlijk deel van de kosten betreft de huur van het stadion. Gezien de overheidsmaatregelen kan de verhuurder de club voorlopig geen huurgenot verschaffen. 'Derhalve blijft Vitesse de mogelijkheden onderzoeken om met de betrokken partijen in gesprek te komen, om een redelijke oplossing te vinden die voor alle partijen te billijken is', zo stelt de club in zijn statement.

In gesprek met De Gelderlander reageerde stadioneigenaar Michael van de Kuit al verbolgen. Hij begrijpt dat veel inkomsten voor Vitesse in de voetballoze periode zijn verdwenen, maar zette zijn vraagtekens bij de noodzaak van het vinden van een oplossing. 'Je hebt niet kúnnen en niet wíllen betalen', bromde Van de Kuit, verwijzend naar de steenrijke Russische clubeigenaar Valeri Oyf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.