Rechtszaak tussen Vitesse en huisbaas Gelredome dreigt

Reacties

Vitesse en de eigenaar en exploitatiemaatschappij van stadion Gelredome staan binnenkort mogelijk voor de rechter. De rituele dans over huurverlaging lijkt daarmee langzaam naar een climax te groeien.

Rechtszaak tussen Vitesse en huisbaas Gelredome dreigt
© Pro Shots

Vitesse is in de Eredivisie relatief het meeste geld kwijt aan huur en dat terwijl het nauwelijks iets overhoudt aan de wedstrijddagen. Maar contract is contract en ook de stadioneigenaar wil zijn exploitatie rond hebben. Hij is vooralsnog niet zo coulant als de gemeente Nijmegen iets verderop. Daar werd de huur voor NEC meteen op de lange termijn geschoven.

Vorige week ging er een gepeperde brief naar de eigenaar van Gelredome, waarbij de club aangaf in gesprek te willen over halvering van de huur. Zo niet, dan rest er alleen een gang naar de rechtbank. Eigenaar Michael van de Kuit was niet onder de indruk en wees op de steenrijke clubeigenaar. Die moest zelf eens bellen als hij wilde praten.

Vitesse staat dus wederom voor een gesloten loket. De nieuwe start waar zo lang naar uit werd gekeken, voelt even verder weg dan ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.