Vitesse laat Rennes zweten: 'Moesten een tandje bij zetten'

Vitesse is een tegenstander om rekening mee te houden, zo ondervond Stade Rennes donderdagavond. De ambitieuze club uit Frankrijk boog in de Conference League een achterstand om in een nipte zege, die met tien man over de streep werd getrokken.

Vitesse
Vitesse
1 - 2
Rennes
Rennes

'We kunnen wel zeggen dat we vandaag twee gezichten hebben getoond', zei trainer Bruno Genesio tegen AFP. 'In de eerste helft waren we niet goed genoeg. Er was geen ritme. We waren slecht in de omschakeling en we hadden nauwelijks snelheid. In de tweede helft corrigeerden we dat door de backs beter te gebruiken.'

Na de 1-2 moest Rennes volhouden. Loïc Badé kreeg de rode kaart, waardoor de Fransen de wedstrijd met tien man afmaakten. 'We hielden stond met tien tegen elf. Er wordt weleens gezegd dat mijn team weinig karakter heeft. Vandaag hebben de spelers het tegenovergestelde laten zien. Voetbal is soms tegenstrijdig. Zondag verdienden we te winnen van Bordeaux, maar speelden we gelijk. Nu speelden we minder goed, maar wonnen we wel.'

Ook Franse media zagen dat het niet vanzelf ging bij Rennes, dat door een fraaie goal van Maximilian Wittek op achterstand kwam in Gelredome. 'Rennes moest een tandje bij zetten', schreef Le Point. 'De enige Franse deelnemer aan de Conference League won uiteindelijk wel van Vitesse. In de eerste helft was de ploeg van Genesio lang dominant. Na een half uur nam Vitesse het over en knakte Rennes door een snoeihard schot van Wittek.'

Le Figaro sprak van een vermakelijke wedstrijd om te zien. 'Beide teams creëerden kansen en aan het einde liet Vitesse Rennes nog zweten na de rode kaart. Meerdere kansen op de gelijkmaker gingen er niet in. Het was een open, leuke wedstrijd met een hoog tempo. De rode kaart van Badé had heel duur kunnen zijn voor Rennes als de drie punten niet mee in de tas waren genomen.'