Vitesse herovert koppositie dankzij zesde overwinning op rij

Vitesse blijft winnen in de Eredivisie. Onder aanvoering van Lucas Piazon werd de zesde zege op rij behaald in eigen huis tegen NAC Breda (3-2), waardoor de ploeg van trainer Peter Bosz de koppositie weer in handen heeft.

Vitesse herovert koppositie dankzij zesde overwinning op rij

In het eerste bedrijf had Vitesse een groot overwicht, maar kwamen de Arnhemmers tegen de verhouding wel op 0-1 achter. Jan-Arie van der Heijden sprong in duel met Stipe Perica onhandig met zijn arm omhoog en beroerde de bal. Die handsbal in zien eigen zestienmetergebied leverde een strafschop op. Jordy Buijs schoot vanaf elf meter raak.

Tien minuten na het openingsdoelpunt was het duo Van der Heijden-Perica opnieuw betrokken bij een strafschop. Dit keer waren de rollen evenwel omgedraaid. Van der Heijden schoot de bal tegen de arm van de NAC-spits. Lucas Piazon (foto) volgde het voorbeeld van Buijs en schoot zijn strafschop onberispelijk in de kruising.

Ook na de gelijkmaker bleef Vitesse de bovenliggende partij. Christian Atsu was met een knal op de lat het dichtst bij de 2-1. Die voorsprong kwam er na rust alsnog. Chelsea-huurling Piazon toonde opnieuw zijn klasse. Na terugleggen van Mike Havenaar, die mocht spelen omdat hij in beroep ging tegen zijn schorsing van vier duels, kapte hij kunstig om zichzelf de ruimte te verschaffen en droog raak te schieten.

De meest scorende verdediger van de Eredivisie wordt gefeliciteerd met zijn goal.
De meest scorende verdediger van de Eredivisie wordt gefeliciteerd met zijn goal.

Omdat Piazon de kans op een (valse) hattrick liet liggen en Atsu opnieuw ongelukkig was - dit keer stond de paal succes in de weg - bleef het wel spannend. Via Kelvin Leerdam maakte Vitesse aan alle twijfel een einde. Hij kopte zijn zevende goal van het seizoen binnen. Leerdam is daarmee de meest scorende verdediger van de Eredivisie. De 3-2 van invaller Anthony Lurling, hij legde als invaller het nodige venijn in zijn schot, kwam te laat voor NAC. De Bredanaars zijn nu al vijf uitduels op rij zonder punten.

Vitesse lost Ajax, dat eerder op de dag ternauwernood won bij SC Cambuur, weer af aan kop. De voorsprong op de Amsterdammers is twee punten. FC Twente volgt op drie punten. Vitesse is nu  bovendien al acht competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 6 oktober, toen thuis van Feyenoord werd verloren met 1-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen