Vitesse hekelt rol KNVB in verdeling tickets Cruijff Schaal

Reacties

Bekerwinnaar Vitesse is niet te spreken over de verdeling van de tickets voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen Feyenoord. Algemeen directeur Joost de Wit laakt de rol van de KNVB in de organisatie van de seizoensopening in De Kuip.

Vitesse hekelt rol KNVB in verdeling tickets Cruijff Schaal

'De bizarre toezegging van slechts 1.200 kaarten voor onze supporters staat niet in verhouding tot het uitgangspunt om van deze neutrale wedstrijd een aantrekkelijk voetbalevenement te maken bij de start van het seizoen', zegt De Wit op de website van Vitesse. 'Met dit aantal voelen we ons een figurant in een evenement waar we met het winnen van de beker toch echt de hoofdrol hebben verdiend.'

Dit jaar is het de eerste keer dat de strijd om de Johan Cruijff Schaal in het stadion van de kampioen wordt afgewerkt. Voorheen gebeurde dat altijd op neutraal terrein, in De Arena. Vitesse zegt in het statement dat het de afgelopen weken op verschillende manieren gesprekken heeft gevoerd met de KNVB. Die blijft bij het besluit, omdat de Rotterdamse driehoek de veiligheid tijdens de vakantieperiode anders niet kan garanderen.

'Onbegrijpelijk', zegt De Wit. 'Onze supporters zijn een essentieel onderdeel van het spel; winnen doe je met z'n allen. Het voelt alsof je niet welkom bent op je eigen feest. Hoe moet ik dit uitleggen?' De Arnhemmers stellen dat de KNVB in een vroeg stadium heeft verzuimd verantwoordelijkheid te nemen voor de organisatie van het duel tussen kampioen en bekerwinnaar op zaterdag 5 augustus.

'Dat wij nu met de gevolgen worden geconfronteerd is erg zuur', zegt De Wit. 'En dit gaat niet over de Johan Cruijff Schaal alleen. Het raakt aan een groter probleem dat we met elkaar hebben. Dit gaat opnieuw over draagvlak en de samenwerking tussen de clubs en de KNVB. Over de vraag waar de KNVB nu precies voor staat. Het is niet de eerste keer dat dit in de afgelopen maanden ter discussie wordt gesteld. Dat baart me zorgen.'

De Wit laat weten maandag in de bijeenkomst van de clubs met de KNVB vragen te zullen stellen over de gang van zaken. Vitesse verwijt de voetbalbond dat de clubs te weinig zijn betrokken in de besluitvorming over de nieuwe aanpak. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.