De Arnhemse zoektocht naar doelpunten

Reacties

Als de eerste trainingen van Vitesse in de voorbereiding op het nieuwe seizoen twee dingen hebben geleerd, dan is het wel dat de spelers direct een scherpe Henk Fraser tegenover zich krijgen én dat de Arnhemmers naarstig op zoek zijn naar doelpunten.

De Arnhemse zoektocht naar doelpunten

Om met dat laatste beginnen, de harde realiteit is dat met het vertrek van topscorer Ricky van Wolfswinkel, Adnane Tighadouini, de Chelsea-huurlingen Lewis Baker en Nathan de bekerwinnaar liefst 37 van de 51 gemaakte goals kwijt is. De spitspositie heeft derhalve de allerhoogste prioriteit, helemaal omdat ook de Chinees Yuning Zhang zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt en mikt op een overstap naar Engeland of Duitsland.

Vandaar dat de commissarissen Yevgeni Merkel en Valeriy Oyf – de oren en ogen van eigenaar Alexander Chigirinskiy - op Sportcomplex Papendal aanwezig waren om met algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Mo Allach de financiële kaders af te spreken waarbinnen gehandeld kan worden. Duidelijk is dat de ontvangen transfersommen voor Van Wolfswinkel, Marvelous Nakamba, Vako Qazaishvili en eventueel Zhang niet volledig gebruikt kunnen worden voor versterkingen.

Luc Castaignos was voor een bedrag van 2,5 miljoen euro vooralsnog te duur. Henk Fraser sprak ook al met Lars Veldwijk, terwijl ook Michiel Kramer en Samuel Armenteros in beeld zijn. Wat opvalt, is dat het niet allemaal dezelfde types zijn. Het is heel goed mogelijk dat Vitesse in verband met het hebben van een Plan B twee van deze vier spitsen aantrekt.

Fraser kan niet wachten op zijn aanvallende versterkingen. De coach is getergd. Hij is uiteraard blij met de bekerwinst, maar hij wil niet dat het hierbij blijft. Vandaar dat de trainingen direct lang en vrij zwaar waren. 'Ik houd niet van rustig opstarten', zegt Fraser. 'Er komen wedstrijden aan tegen Basaksehir (de nieuwe club van Eljero Elia), FC Oleksandria, Oostende, Sparta Praag, Reading en Aston Villa. Dat is een topprogramma. Daar houd ik van, het gaat dan direct ergens om, dus we trainen direct pittig.'

'We hebben vorig seizoen iets unieks gepresteerd, maar we beginnen nu opnieuw. Er komen zes Europese wedstrijden aan en we kunnen het seizoen in augustus beginnen met een prijs. Ik wil de Johan Cruijff Schaal winnen, maar daar moet je fysiek en mentaal wel klaar voor zijn. De voorbereiding daarop is begonnen en ik denk dat de spelers dat ook beseffen.'

Fraser stal duidelijk de show tijdens de eerste training. Dat merkten ook de nieuwelingen Thulani Serero, Thomas Bruns en Chelsea-huurling en rechtsback Fankaty Dabo. Hun reactie lees je in VI of op VI Pro met bovendien meer Fraser en meer over de plannen van Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.