Boze Vitesse-fans eisen 'reëel aantal kaarten' voor Johan Cruijff Schaal

Reacties

De supportersvereniging van Vitesse is er niet blij mee dat de KNVB nog niet bekend heeft gemaakt hoeveel kaarten de Arnhemse fans krijgen voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal van 5 augustus. De fans eisen nu minimaal vierduizend kaarten.

Boze Vitesse-fans eisen 'reëel aantal kaarten' voor Johan Cruijff Schaal

In de komende strijd om de Johan Cruijff Schaal is de landskampioen, in dit geval Feyenoord, gastheer. Daardoor wordt de wedstrijd gespeeld in De Kuip en moeten de fans van Vitesse plaatsnemen in het uitvak.

Volgens de supportersvereniging van Vitesse is er nooit overleg geweest over de beslissing om de wedstrijd in het stadion van de landskampioen te laten spelen. 'Een dergelijke beslissing is niet formeel geagendeerd en de clubs moesten reageren op een aanschrijving. Van overleg en gezamenlijk besluit is geen sprake', schrijft de supportersvereniging.

'Voorts zijn wij niet ontvankelijk voor argumenten dat er een veiligheidsrisico aanwezig is, want we kunnen via voldoende en recente voorbeelden aantonen dat grotere numerieke aantallen niet tot problemen hebben geleid, de bekerfinale in hetzelfde stadion in het bijzonder. Bovendien breken we een lans voor alle supporters in Nederland omdat dit probleem elk jaar gaat ontstaan voor de supporters van de bekerwinnaar in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.