Strijd om Johan Cruijff Schaal niet meer vast in De Arena

Reacties

De jaarlijkse wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt vanaf komend seizoen niet meer vast in De Arena gespeeld. De KNVB heeft na overleg met Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en enkele betrokken instanties besloten om de landskampioen voortaan een thuiswedstrijd te laten spelen.

Strijd om Johan Cruijff Schaal niet meer vast in De Arena

Dat betekent dat het duel om de Johan Cruijff Schaal alleen nog in De Arena wordt gespeeld wanneer Ajax de titel pakt in de Eredivisie. 'De officiële aftrap van een nieuw voetbalseizoen, vernoemd naar onze beste voetballer ooit, is een begrip in Nederland. Tegelijkertijd hebben we ons oor te luister gelegd bij supporters en clubs en de verbeterpunten verwerkt in de nieuwe opzet', aldus operationeel directeur van de KNVB Gijs de Jong.

Bij de supporters leek de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet heel erg te leven. De Jong hoopt dat daar nu verandering in komt. 'We houden de traditie in stand, maar we nemen nu het initiatief om de wedstrijd meer te laten leven onder de clubs en supporters, zodat de supercup qua entourage in de buurt komt van de KNVB-bekerfinale.'

De KNVB blijft wat betreft de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal nauw samenwerken met de Cruyff Foundation. Nieuw is dat voortaan van elk verkocht kaartje één euro naar die Foundation gaat en bovendien wordt er elk jaar aandacht gevraagd voor een actueel maatschappelijk thema.

Carol Thate laat als woordvoerder van de familie Cruijff en de Cruyff Foundation blij te zijn met de nieuwe opzet. 'En we hopen dat het zal leiden tot een maatschappelijk betrokken maar vooral ook sportief en feestelijk begin van het nieuwe voetbalseizoen. Het is tevens een unieke gelegenheid om zo Johan jaarlijks te eren voor wat hij voor het voetbal en daarbuiten heeft betekend. Daar zijn we heel trots op.'

Volgens de KNVB is er op deze manier wel een thuisvoordeel voor de landskampioen omdat die in de nieuwe vorm een grotere supporterschare achter zich heeft. Voor de aankomende wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat de bekerwinnaar al vast. Volgens Vitesse-directeur Joost de Wit komt er wellicht een redelijke verdeling van de tickets. 'Vitesse gaat in contact treden met de KNVB en de aanstaande kampioen, om te onderzoeken of er meer tickets beschikbaar gesteld kunnen worden aan Vitesse-supporters, omdat we nu al merken dat het animo onder onze aanhang groot is', aldus De Wit op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.