Vitesse heeft zijn gewenste nieuwe spits binnen

Reacties

Vitesse heeft de komst van Joel Voelkerling Persson officieel gemaakt. De lange aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van US Lecce. Vitesse meldt dat het een optie tot koop heeft.

Vitesse heeft zijn gewenste nieuwe spits binnen
© Vitesse

De naam van Voelkerling Persson, een twintigjarige Zweed, zong al een tijdje rond in Arnhem. Inmiddels zijn de puntjes op de i gezet en is de aanvaller gepresenteerd. Bij Vitesse moet hij de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Saïd Hamulic en Amine Boutrah, die dit seizoen ook nieuw zijn bij de club.

'We willen graag het niveau binnen de selectie opschroeven en met Joel hebben we meer opties voorin weten te creëren', zegt technisch directeur Benjamin Schmedes van Vitesse. 'Joel is een lange, maar behendige speler die het beste als spits uit de voeten kan. Hij past daarnaast perfect in ons plaatje: talentvolle spelers met potentie aantrekken en de kans geven zich verder te ontwikkelen om waarde voor Vitesse te creëren. De optie tot koop biedt ons die mogelijkheid.'

Voelkerling Persson startte zijn nog prille carrière bij Trelleborg in Zweden en vertrok in januari 2019 naar AS Roma. Een doorbraak bij de Italiaanse topclub bleef uit, waarna Voelkerling Persson vorig jaar naar Lecce vertrok. Voor die club speelde hij negen wedstrijden in de Serie A. Dit waren allemaal invalbeurten, waarin Voelkerling Persson niet scoorde.

'Ik wilde perse een stap zetten die goed zou zijn voor mijn carrière', zegt Voelkerling Persson. 'De Eredivisie past hier perfect bij en in het bijzonder Vitesse. Spelers krijgen hier de kans zich te ontwikkelen. Dat heeft de club al meermaals bewezen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.