Vitesse gaat strijd met aanklager aan na elleboogstoot Matavz

Reacties

Vitesse heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB aan Tim Matavz afgewezen. De Arnhemse club vindt een schorsing van vijf wedstrijden waarvan één voorwaardelijk te gortig na de elleboogstoot van de spits.

Vitesse gaat strijd met aanklager aan na elleboogstoot Matavz

Matavz ging zaterdagavond tijdens het thuisduel met SC Heerenveen in de fout. De 29-jarige Sloveen gaf uit het niets een elleboogstoot aan Denzel Dumfries. De onverklaarbare actie ontging scheidsrechter Allard Lindhout. Trainer Henk Fraser hield Matavz na afloop bewust voor de camera weg.

Nu Vitesse niet akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel volgt donderdagavond een zitting in Zeist. Een schorsing van vier wedstrijden zou inhouden dat Matavz de Eredivisie-wedstrijden tegen PEC Zwolle, FC Groningen, ADO Den Haag en Feyenoord mist. Met negen Eredivisie-goals is de spits dit seizoen clubtopscorer bij de Arnhemmers.

Miazga
Eerder deze week werd bekend dat Matt Miazga vrijuit gaat. De Vitesse-verdediger greep Dumfries bij de edele delen en ook dat ontging Lindhout en zijn assistenten. De aanklager zag echter geen reden voor nader onderzoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.