Fraser houdt Matavz na elleboogstoot bewust weg van de camera's

Reacties

Tim Matavz ontsnapte zaterdagavond aan een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen, toen hij Denzel Dumfries uit het niets een elleboogstoot gaf. De aanvaller van Vitesse was na afloop van het 1-1 gelijkspel niet beschikbaar voor een reactie.

Fraser houdt Matavz na elleboogstoot bewust weg van de camera's

Vitesse-coach Henk Fraser hield Matavz bewust voor de camera weg. 'Dat heb ik zeker bepaald', zei Fraser in gesprek met FOX Sports. 'De beelden zijn voor de experts om te beoordelen en ik wil mijn spelers hiervan weghouden. Want ik kan iets doms zeggen in een impulsieve bui, dus dan geldt dat ook voor mijn spelers.'

Fraser zei dat hij de elleboogstoot van Matavz tijdens de wedstrijd niet had gezien, maar werd in het interview na afloop geconfronteerd met de beelden. 'Ik ken mijn spelers als mensen die dit niet doen, maar als je dit ziet, dan denk ik dat je weinig steun van mij nodig hebt om dit te kunnen beoordelen. Dit kan iedereen zelf wel beoordelen', aldus Fraser, die het gesprek vervolgens een andere kant op stuurde. Fraser was namelijk niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Allard Lindhout.

'Het mag nooit een argument zijn, en daarom bedoel ik dat dus ook niet zo, maar ik denk dat een van de factoren ook wel de scheidsrechter was', zei Fraser. 'Ik vond hem echt heel erg matig en vond dat hij een hoop irritatie opwekte. Ik kan me een aantal momenten herinneren waarin de scheidsrechter niet adequaat genoeg reageert. Maar nogmaals: dat maakt deze actie van Matavz niet goed.'

Dumfries
Slachtoffer Dumfries wilde weinig kwijt over de elleboogstoot die hij moest incasseren; hij laat de zaak over aan de KNVB. De verdediger sprak wel over een tweede incident, waarbij Matt Miazga Dumfries in de edele delen kneep. 'Het is ook moeilijk om er naast te grijpen', grapte Dumfries.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.