Vissel Kobe bouwt met Vermaelen verder aan mini-Barcelona

Reacties

Thomas Vermaelen mag zichzelf officieel speler van Vissel Kobe noemen. De 33-jarige Belgische verdediger, de laatste jaren geplaagd door blessureleed, is de zoveelste ex-speler van Barcelona die bij de Japanse club aan de slag gaat. Precies volgens de wens van voorzitter Hiroski Mikitani.

Vissel Kobe bouwt met Vermaelen verder aan mini-Barcelona

Vermaelen kwam als veertienjarig jochie in de jeugdopleiding van Ajax terecht, werd een jaar uitgeleend aan RKC Waalwijk, waarna hij in 2009 verhuisde naar Arsenal. Daar groeide hij uit tot aanvoerder, zijn prestaties leverden hem in 2014 een overstap naar Barcelona op. Ook nu werd hij een seizoen verhuurd, aan AS Roma, maar zijn tijd in Catalonië werd toch vooral gekenmerkt door blessureleed.

Nu maakt Vermaelen de overstap naar Vissel Kobe, waar hij meerdere oud-spelers van Barça tegenkomt. Ook Sergi Samper, Andrés Iniesta en David Villa spelen er, net als Lukas Podolski (voorheen onder meer Bayern München). De aanwezigheid van zoveel sterren (met name de Spaanse spelers) is een wens van voorzitter Mikitani. Hij is ook de directeur van Rakuten, de hoofdsponsor van Barcelona. Zijn droom is om in Japan een soort mini-Barcelona op poten te zetten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.