Iniesta volgt Podolski op als aanvoerder na onrust bij Vissel Kobe

Reacties

Andrés Iniesta is driekwart jaar na zijn komst benoemd tot nieuwe aanvoerder van Vissel Kobe. De voormalig speler van Barcelona is de opvolger van Lukas Podolski, die de band onlangs inleverde.

Iniesta volgt Podolski op als aanvoerder na onrust bij Vissel Kobe

Podolski maakte vorige week via Twitter bekend dat hij niet langer aanvoerder wenste te zijn, nadat de Spaanse trainer Juan Manuel Lillo zijn contract bij de Japanse club had ingeleverd en werd opgevolgd door de Japanner Takayuki Yoshida. De Duitse aanvaller deed dat met de begeleidende tekst: 'Stop met het verwachten van loyaliteit van mensen die zelfs niet eens eerlijk kunnen zijn.'

De trainerswissel valt middenin het seizoen van de J-League en het gerucht gaat dat de Portugees André Villas-Boas, voor het laatst werkzaam in China, de nog maar net aangestelde Yoshida spoedig zal opvolgen. Duidelijk is dat Podolski het niet eens is met de gang van zaken. Hij leverde de aanvoerdersband 'na enkele moeilijke weken' met gemengde gevoelens in en sprak van een 'moeilijk besluit'.

Nu krijgt Iniesta de band dus om zijn arm. De 34-jarige spelmaker was tot zijn vertrek al enkele jaren aanvoerder van Barcelona en moet zijn ploeggenoten, onder wie zijn landgenoten Sergi Samper en David Villa, na een moeizame start van het seizoen bij de hand nemen. Vissel Kobe heeft een plek bij de topdrie, goed voor de Champions League, als doelstelling, maar staat nu elfde.

Bundesliga
Waar Iniesta nog een contract tot begin 2021 heeft, loopt de verbintenis van Podolski begin volgend jaar af. De 33-jarige ex-international hield zijn toekomst in een interview met persbureau DPA onlangs open. Ook een terugkeer naar Duitsland sloot Poldi niet uit. Hij voelt zich nog steeds sterk genoeg voor de Bundesliga. 'Waarom niet? Dit is een goede competitie. We trainen op een hoog niveau.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.