VI's Wereldelftal van 2019: Tagliafico tussen de luxe-lopers op links

Reacties

Nu 2019 op zijn einde loopt, stelt VI een Wereldelftal samen. Per positie selecteerden we op de redactie vijf spelers. De definitieve keuze is aan jullie. In aflevering vijf de linksbackpositie, waarbij Nicolás Tagliafico het opneemt tegen de luxe-lopers op links van de Europese topclubs.

VI's Wereldelftal van 2019: Tagliafico tussen de luxe-lopers op links
© Pro Shots

David Alaba

Bij Oostenrijk, tegenstander van Oranje op het EK, is hij de man die de lijnen uitzet op het middenveld, bij Bayern München is hij op dit moment centrale verdediger, maar doorgaans is Alaba (27) toch linksback. De zeer veelzijdige Oostenrijker brak al op zeer jonge leeftijd door en hoort nog altijd bij de Europese elite. Dat hij dat hoge niveau ook nog eens op meerdere posities kan halen, maakt van Alaba een meer dan logische kandidaat voor het Wereldelftal van het Jaar van Voetbal International.

Jordi Alba

Ook de aanwezigheid van Jordi Alba (30) bij deze kandidaten kan geen verrassing zijn. Al jaren is de Spaanse international een vaste waarde bij Barcelona. De ooit als linksbuiten bij Valencia begonnen vleugelspeler kreeg jaren geleden regelmatig de kritiek niet te kunnen verdedigen, maar daar praat niemand meer over. Alba staat defensief zijn mannetje en is met zijn rushes bovendien enorm gevaarlijk. Dat Alba ook nog eens een natuurlijke klik heeft met Lionel Messi op het veld, helpt alleen maar mee.

Andy Robertson

Het was ooit een berichtje in de zijlijn: PSV zou belangstelling hebben voor Hull City-linksback Andy Robertson. Tot een transfer kwam het niet en een jaar later koos de Schot voor een overstap naar Liverpool. Slechts negen miljoen euro betaalde de Engelse topclub voor Robertson, die eigenlijk voor de breedte werd gehaald. De inmiddels 25-jarige Roberson ontwikkelde zich echter stormachtig, knokte zich al snel in de basis en kan zich inmiddels meten met de beste linkervleugelverdedigers ter wereld.

Alex Sandro

Alex Sandro (28) is een vaste klant in ons transferblog Transfers Buitenland. De Braziliaan lijkt bij Juventus uitstekend op zijn plek te zijn als opkomende linksback, maar toch wordt hij elke transferperiode weer in verband gebracht met een vertrek uit Turijn. Dat er dan clubs als Manchester United, Manchester City, Liverpool en Paris Saint-Germain aan hem gelinkt worden, zegt eigenlijk alles. Alex Sandro is een complete linksback, iemand die kan verdedigen en kan aanvallen. Een speler die elke toptrainer graag in zijn team heeft.

Nicolás Tagliafico

Zelfs voor veel Ajax-fans kwam het nieuws dat Nicolás Tagliafico na het vorige seizoen in Amsterdam bleef als een verrassing. De 27-jarige Argentijn werd nadrukkelijk in verband gebracht met Atlético Madrid, waar Diego Simeone hem wilde binnenhalen als vervanger van Filipe Luís. Tagliafico is echter dolgelukkig bij Ajax, de club die hem in januari 2018 de kans gunde in Europa. De bikkelharde Argentijn knokte zich direct in de basis, toonde zich een betrouwbare verdediger en speelt ook in aanvallend opzicht een belangrijke rol bij Ajax.

Enkele spelers die door de redactie werden genomineerd, maar niet genoeg nominaties kregen om bij de beste vijf te komen: Ben Chilwell, Faouzi Ghoulam, Alex Grimaldo en Oleksandr Zinchenko.

Bepaal via onderstaande poll hoe VI's Elftal van het Jaar eruit komt te zien. Tijdens de laatste dagen van 2019 zullen alle posities en de trainer aan bod komen. Per dag behandelen we er twee. Begin januari wordt de uitslag bekend.

Poll (gesloten) Welke linksback hoort thuis in VI's Wereldelftal van 2019?
  • 7% David Alaba (Bayern München) (883 stemmen)
  • 9% Jordi Alba (Barcelona) (1.190 stemmen)
  • 39% Andy Robertson (Liverpool) (4.971 stemmen)
  • 2% Alex Sandro (Juventus) (317 stemmen)
  • 43% Nicolás Tagliafico (Ajax) (5.489 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.