Vink fileert 'hautaine' Hato: 'Dit zijn fouten voor Jong Ajax'

Reacties

Het was al het hele seizoen zoeken naar lichtpuntjes naar Ajax, maar na de tennisuitslag in De Klassieker hadden de analytici de messen nog eens extra geslepen. De Amsterdamse ploeg kreeg ervan langs in Dit Was Het Weekend, in het bijzonder Jorrel Hato moet het ontgelden.

Vink fileert 'hautaine' Hato: 'Dit zijn fouten voor Jong Ajax'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

'Kansloos, en als je heel eerlijk bent is dit een reguliere overwinning voor Feyenoord. Alsof ze van Go Ahead Eagles hebben gewonnen', begon Marciano Vink, die al snel vond dat hij vooral de verdedigers van de Deventer ploeg daarmee tekort had gedaan. 'Gerrit Nauber en Joris Kramer gaan niet dribbelen, die kennen hun kwaliteiten en beperkingen. Deze jongens hebben geen idee. Het gebeurde Hato, het gebeurde Branco van den Boomen', aldus Vink, die daarna Hato aanpakte.

'Het was zo naïef, het was eigenlijk niet om aan te gluren wat Ajax deed. We hebben Hato aan het begin enorm bewierookt, en hij deed het ook goed, maar zijn houding de laatste maanden… sokjes naar beneden, tape om de hand. Op een gegeven moment moet je als basisspeler van Ajax, na je debuut in Oranje, ook zo beoordeeld worden. Het oogt hautain, dat zit hem in kleine dingen', vond Vink.

'Ik kan hetzelfde zeggen van Ahmetcan Kaplan: er zit een bepaalde gemakzucht in het spel. Ik denk dat ze zichzelf hoger inschatten dan ze zijn. De fouten die Hato nu bij het eerste maakt, had hij eigenlijk bij Jong Ajax moeten maken. Maurice Steijn haalde hem bij het eerste, het ging allemaal crescendo, maar voor een jongen van achttien kan er ook een moment zijn waarop je op de bank plaatsneemt. Dat is er niet, dat is tekenend voor de mogelijkheden bij Ajax.'

Kenneth Perez wilde vooral benadrukken hoe goed Feyenoord was geweest. 'Ik heb genoten van hoe Feyenoord het deed. Ajax had het zonder bal redelijk onder controle, maar na de 1-0 zag je dat het finaal weg was. Dan gaan ze niet hergroeperen. Hoe Feyenoord dat rook, was knap. In zo'n wedstrijd moet je ruiken dat je zo'n zwakke, gewonde, labiele tegenstander hebt. De Ajacieden stonden te kijken, de Feyenoorders gingen door.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.