Vink erkent buitenspelgoal: 'Ontzettend spijtig voor Roda'

Harm van Veldhoven was zeer ontstemd na de nederlaag van Roda JC tegen Willem II. De coach zag zijn ploeg verliezen door een buitenspeldoelpunt in blessuretijd: 0-1.

Vink erkent buitenspelgoal: 'Ontzettend spijtig voor Roda'

Niels Vorthoren tikte in de toegevoegde tijd van dichtbij de bal achter doelman Bram Castro. Maar het was scheidsrechter Pieter Vink en zijn assistenten ontgaan dat de Tilburger dit in buitenspelpositie deed.

Geconfronteerd met televisiebeelden erkende Vink zijn fout. 'Op het moment van spelen staat de speler van Willem II buitenspel', vertelde de scheidsrechter voor de camera van Eredivisie Live. 'Ik zie dat mijn assistent op één lijn staat, en als hij niet vlagt, dan moet ik het doelpunt toekennen', herinnerde Vink zich het moment. 'Natuurlijk is dit dramatisch voor Roda JC, maar dit is voetbal. Ontzettend spijtig voor Roda.'

Coach Van Veldhoven hield zich in, aangezien hij onlangs al door de KNVB is beboet voor een verbale uithaal richting de in zijn ogen partijdige arbitrage. 'Er gebeuren eigenaardige zaken. Als je dit soort doelpunten niet ziet...', verzuchtte de Nederlandse Belg. 'Ik kan je wel zeggen dat wij een heel slecht gevoel hebben over dit. Maar dat heb ik al eerder gezegd en ik mag er niets meer over zeggen, want ik heb al vijfhonderd euro boete gehad.'

In de laatste competitieronde moet Roda zich zien te redden door in het uitduel bij Feyenoord beter te presteren dan de drie overgebleven concurrenten in hun wedstrijden: ADO Den Haag, FC Volendam en De Graafschap. 'We hebben nog één wedstrijd, we geven nog niet op, het is nog mogelijk', bleef Van Veldhoven positief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen