'Vinícius en oude rockers Benzema en Modric schitteren op behekst Anfield'

Reacties

De Spaanse sportkranten komen na de historische overwinning van Real Madrid op Anfield (2-5) superlatieven tekort voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Vinícius Júnior was zonder twijfel de grote ster van de avond, maar ook de optredens van de 'oude rocksterren' Karim Benzema en Luka Modric worden uitgelicht.

'Vinícius en oude rockers Benzema en Modric schitteren op behekst Anfield'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 5
Real Madrid
Real Madrid

Op respectievelijk 35-jarige en 37-jarige leeftijd toonden Benzema en Modric immers andermaal aan dat ze nog altijd niet versleten zijn. De Franse spits had met twee goals en een assist een belangrijk aandeel in de oorwassing van Liverpool en de Kroatische spelmaker was zoals zo vaak de dirigent op het middenveld, aan wiens hand Real zich na een vroege 2-0 achterstand oprichtte. 'Benjamin Button flikt het opnieuw', schrijft AS. En Marca noemt Modric 'de levensverzekering van Madrid in grote wedstrijden'. 'Op je 37ste heersen op Anfield is absurd.'

Ook Benzema krijgt volop lof na zijn 'optreden van wereldklasse' op Anfield. De winnaar van de Ballon d'Or drukte dit seizoen door blessureleed nog niet zo'n stempel op het spel van Real als afgelopen seizoen, maar was tegen Liverpool weer de magische speler die hij vorig seizoen zo vaak was op weg naar de eindzege in het miljardenbal. Ook toen waren het vaak Benzema en Modric die opstonden op de momenten dat De Koninklijke het moeilijk had. Zowel AS als Marca breekt daarom een lans voor de twee routiniers en roept Real op hun aflopende contracten te verlengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo zijn Benzema en Modric nog steeds van onschatbare waarde voor Ancelotti. Met Vinícius heeft Real zijn ster voor de komende jaren ook al in huis. De Italiaanse coach noemde de Braziliaanse vleugelspits na afloop 'de meest bepalende speler ter wereld' en krijgt bijval van Marca, dat hem op hetzelfde niveau plaatst als Kylian Mbappé en Erling Haaland. 'Hij is een speler die in zijn eentje het verschil kan maken en een wedstrijd in zijn eentje kan veranderen.' Daarmee kreeg de dinsdag overleden clublegende Amancio volgens de krant het eerbetoon dat hij verdiende.

De erevoorzitter was vorig jaar in Parijs nog getuige van de veertiende Europa Cup I-winst. Toen was Liverpool grote delen van de wedstrijd de betere partij geweest, dinsdagavond zag Marca dat Anfield werd betoverd door Los Blancos. Noche de Brujos, kopt de sportkrant op de voorpagina, een verwijzing naar de bijnaam van Amancio - El Brujo, De Hekser. Hoe toepasselijk was het dat Vinícius, de man die Anfield dinsdagavond behekste, zijn ogen tot de hemel richtte na een van zijn treffers tegen Liverpool (foto). De zoveelste Europese remontada van Real kreeg daarmee een magische lading.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.