Real Madrid rouwt om overlijden clubicoon en erevoorzitter

Reacties

Real Madrid-boegbeeld Amancio (83) is overleden. De buitenspeler speelde tussen 1962 en 1976 voor De Koninklijke en won bij de club een Europacup I, negen landstitels en driemaal de Spaanse beker.

Real Madrid rouwt om overlijden clubicoon en erevoorzitter
© Pro Shots

Amancio, geboren in A Coruña, kwam in 1962 in de Spaanse hoofdstad omdat Real slagvaardiger handelde dan Barcelona. In 471 wedstrijden was Amancio goed voor 155 doelpunten, in 1969 en 1970 won hij de topscorerstitel in La Liga. Ook bij de nationale ploeg had Amancio succes: Spanje won in 1964 het EK met hem in de ploeg. Ook nadat hij zijn voetbalschoenen had opgeborgen bleef Amancio actief binnen Real Madrid.

De ex-prof werd trainer van Real Madrid B en won in 1984 de Segunda División met hen, hetgeen hem een promotie naar het eerste opleverde. Dat werd alleen geen succes. In 2022 werd Amancio gepromoveerd tot erevoorzitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.