Villas-Boas houdt lofzang op Hulk na glansrol

Reacties

André Villas-Boas komt superlatieven tekort om de getoonde klasse van Hulk in het Champions League-treffen met Olympique Lyon te benadrukken. De oefenmeester van Zenit Sint-Petersburg looft daarnaast de 'sluipmoordenaarstactiek' van zijn ploeg.

Villas-Boas houdt lofzang op Hulk na glansrol

Hulk bekroonde na een krap uur spelen een sterke rush met een fabelachtige streep en bracht de Russische equipe, die uiteindelijk met 3-1 won, daarmee voor de tweede maal op voorsprong. 'Hulk was fantastisch, hij maakte een sensationeel doelpunt. Daarmee onderstreepte hij zijn klasse en toonde hij aan waartoe hij allemaal in staat staat is', begint de Portugese trainer zijn lofzang op de aanvaller op de clubwebsite.

Volgens Villas-Boas vormde de prachtgoal van Hulk het breekpunt in de wedstrijd. 'Toen Lyon langszij kwam (in de 49ste minuut, red.) verloren we het vertrouwen een beetje. Hulk herstelde dat en maakte hét doelpunt van de wedstrijd; vervolgens had hij ook nog een aandeel in ons derde doelpunt', doelt de oefenmeester op de treffer van Danny.

Zenit liet tot dusver in alle groepsduels het initiatief aan de tegenstander, om vervolgens via de counter doeltreffend toe te slaan. Het leverde de Russen negen punten op uit drie duels, waarmee de ploeg Groep H aanvoert. 'Onze strategie werkt perfect', stelt Villas-Boas tevreden vast. 'Gent, Valencia en Lyon hadden allemaal meer balbezit, maar we hebben in die wedstrijden optimaal gebruik van de geboden ruimte.'

Koploper Zenit heeft in Groep H drie punten voorsprong op nummer twee Valencia, Gent en Lyon staan respectievelijk derde en vierde met beiden een punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.