Villas-Boas verlaat China en doet in januari mee aan Dakar Rally

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Villas-Boas verlaat China en doet in januari mee aan Dakar Rally

André Villas-Boas heeft na het verliezen van de Chinese bekerfinale afscheid genomen van Shanghai SIPG. Niet omdat de coach een nieuwe club heeft gevonden, maar omdat hij mee gaat doen aan de Dakar Rally. De veertigjarige Villas-Boas zal in een Toyota Hilux rijden tijdens de vijftiendaagse rally, die op 6 januari begint in Peru en op 20 januari eindigt in Argentinië.

Villas-Boas dacht er eerst aan om de race op de motor te rijden, maar toen hij hoorde dat hij dan een jaar de tijd nodig had om zich voor te bereiden, koos hij toch maar voor een auto. Landgenoot Ruben Faria wordt zijn bijrijder.

• Ook naast het veld, tijdens de speciale militaire training die PSV dinsdag onderging, is Hirving Lozano duidelijk de vedette... (foto via PSV.nl)

'Als er veel spierblessures zijn, dan moet je niet terugkijken naar de laatste weken, maar naar de laatste twee, drie maanden. Het is aannemelijker dat de oorzaak daar ligt.'
• Bayern München-spits Robert Lewandowski bekritiseert de werkwijze van de ontslagen Carlo Ancelotti. Volgens de aanvaller trainde Der Rekordmeister onder de Italiaan niet hard genoeg, met een stapel spierblessures als gevolg. (Bild)

• Het is alweer liefst negentien jaar geleden dat Steven Gerrard zijn debuut voor Liverpool maakte, tegen Blackburn Rovers. Van piepjonge debutant groeide hij uiteindelijk uit tot clubicoon.

• Een Schalke 04-fan kan zich wel voor de kop slaan, nadat hij zaterdag na de 4-0 voorsprong van Borussia Dortmund het stadion binnen het half uur verliet. Daarna kwam zijn ploeg op historische wijze terug naar 4-4. Tot overmaat van ramp sleurde hij ook een makker mee weg van de tribunes. 'Mijn maatje Marcel was heel zuur. Waarschijnlijk is hij dat nog steeds', aldus de fan in gesprek met 11Freunde. 'Hij wilde eigenlijk niet weggaan, ook omdat de kaarten niet goedkoop waren. Ik voel daarom mee met hem en heb me bij hem verontschuldigd. We zijn al lang beste vrienden.'

Samenvatting: Bosz ziet Dortmund 4-0 voorsprong weggeven in historische derby

• In zijn jacht op een doelpunt heeft Romelu Lukaku besloten zich de haardracht van ploeggenoot Marouane Fellaini aan te laten meten...

Willem II wrijft na de comeback van afgelopen weekeinde tegen VVV-Venlo, die een 3-3 remise opleverde, nog wat zout in de Limburgse wonden.

Samenvatting: VVV-Venlo - Willem II

• Vandaag is Huub Stevens jarig. De voormalig trainer van onder meer Roda JC, Schalke 04 en PSV is 64 jaar oud geworden.

Huub Stevens in jongere jaren.
Huub Stevens in jongere jaren.

'Mijn vriendin mag alles keepen. Ik heb vorig seizoen twee keer kunnen kijken, maar dit jaar helaas nog niet. Dat gaat wel snel gebeuren.'
Jasper Cillessen moet bij Barcelona genoegen nemen met een rol als 'bekerkeeper', maar zijn vriendin komt wel wekelijks aan de bak. 'Bij Villadecans. Ze traint drie keer en speelt één wedstrijd in de week.' (De Telegraaf)

Romelu Lukaku beschaamt al wekenlang het vertrouwen van al die virtuele managers die hem maar blijven opstellen in spellen als Fantasy Premier League. Na een spetterende seizoenstart bij Manchester United is de Belg de afgelopen weken aanzienlijk minder op dreef. José Mourinho grapte dinsdag na de 2-4 zege op Watford dat de improductiviteit makkelijk kan worden opgelost. 'Hij moet eens een goed schoenencontract afsluiten', aldus de manager in gesprek met de BBC. 'Romelu is met nog geen enkel merk in zee gegaan, daarom speelt hij nog steeds op zwarte schoenen.' Overigens kan Lukaku maar beter geen tips vragen aan zijn teamgenoot Marouane Fellaini, die onlangs zijn schoenensponsor aanklaagde wegens 'ongemakkelijke' schoenen.

• We tellen op de redactieburelen inmiddels de uren af tot de WK-loting. Dinsdag was er een proefloting, met een zware Groep F, die enigszins lijkt op de Poule E van het WK 1986.

Pierre van Hooijdonk viert woensdag zijn 48ste verjaardag. De VI-columnist maakte tien Oranje-goals als invaller, nog steeds een record. Klaas-Jan Huntelaar volgt met acht treffers op plek twee op de lijst der pinchhitters.

Pierre van Hooijdonk in actie tijdens het 'uitzwaaiduel' met Ierland vlak voor het EK 2004.
Pierre van Hooijdonk in actie tijdens het 'uitzwaaiduel' met Ierland vlak voor het EK 2004.

• Ook Ryan Giggs mag er vanaf vandaag een jaartje bij optellen. De iconische Welshman is 44 jaar geworden. Reden genoeg om dat ene doelpunt nog eens over het voetlicht te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.