Memphis inspireert Insigne, spookgoal Messi gewoon uitbetaald

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Memphis inspireert Insigne, spookgoal Messi gewoon uitbetaald

• De rug van Lorenzo Insigne is binnenkort een groot kunstwerk. De aanvaller van Napoli is onder de naald gegaan voor een enorme tattoo van meerdere leeuwen op zijn rug. 'De leeuw is de koning van de jungle, dus het is een symbool van leiderschap, trots en veel moed. Maar kijk uit, want de leeuw is ook het symbool van wraak...', schrijft Insigne op Twitter. Zou hij geïnspireerd zijn geraakt door de leeuwentattoo die Memphis Depay op zijn rug heeft staan?

Barcelona speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Valencia, maar een Spaans gokkantoor heeft ook de gokkers die een overwinning van Barcelona hadden voorspeld uitbetaald. Dit omdat een schot van Lionel Messi, dat overduidelijk over de doellijn was gegaan, geen goal opleverde. 'Het schot ging over de lijn en daarom keuren we weddenschappen op winst voor Barcelona en Messi als doelpuntenmaker goed', zo schrijft het bedrijf. Mensen die op een gelijkspel hadden ingezet hebben overigens ook gewoon hun geld gekregen.

• Voetbalfans uit Iran hopen dat presentatrice Maria Komandnaya zich een beetje netjes zal kleden tijdens de WK-loting van aankomende vrijdag. De reden: de Iraanse staatszender IRIB is streng islamitisch en laat geen schaars geklede vrouwen zien in de programma's. De voetbalsupporters uit Iran vrezen hierdoor de WK-loting niet te kunnen volgen. 'Help ons asjeblieft met je outfit, zodat wij de loting ook kunnen kijken', schrijft een fan op de Instagram-pagina van Komandnaya. De Russische schone presenteert de loting samen met Gary Lineker.

• Op het WK van 2022 in Qatar zal er ook gevoetbald worden in het Ras Abu Aboud Stadion. Een unieke voetbaltempel: het volledige stadion kan namelijk afgebroken en elders weer opgebouwd worden. We zijn benieuwd; de beelden beloven in ieder geval veel goeds!

• Vandaag precies acht jaar geleden zorgde Jimmy Bullard als speler van Hull City voor een van de meest memorabele doelpuntenvieringen in de geschiedenis van de Premier League. Wie kan zich dit moment, op bezoek bij Manchester City, nog herinneren?

• De materiaalman van Barcelona was het een beetje zat dat hij steeds het hele veld over moest om verloren ballen te verzamelen. Jasper Cillessen helpt hem een handje.

• Precies twee jaar geleden brak Jamie Vardy het Premier League-record van Ruud van Nistelrooy door elf duels op rij van een doelpunt te voorzien. Die mijlpaal is de Leicester City-spits nog niet vergeten.

• Onze gedachten gingen terug naar de zomer van 2015. Toen voelde Edinson Cavani iets onverwachts van zijn Chileense tegenstander Gonzalo Jara, die daarna als billenknijper door het leven ging. Vitória-aanvaller Santiago Tréllez had zondag tijdens de wedstrijd tegen Ponte Preta eenzelfde 'vinger in kont'-ervaring als Cavani. Scheidsrechter Rodrigo Marques Ribeiro was het aanvankelijk ook ontgaan, maar liet de onbetamelijke actie van verdediger Rodrigo niet onbestraft. En Tréllez scoorde verlost van zijn kwelgeest twee keer, waardoor Vitória met 3-2 won. De wraak was zoet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Iedereen zou een voorbeeld moeten nemen aan Napoli. Hun visie is zeer bruikbaar om het voetbal te verbeteren. Je hebt meer fun nodig dan er nu is in het Italiaanse voetbal.'
Dani Alves, die afgelopen zomer Juventus verruilde voor Paris Saint-Germain, geeft aan Sky Italia een tip om het Italiaanse voetbal er weer bovenop te krijgen. 'Want het ligt niet alleen aan de bondscoach. Het Italiaanse voetbal in het algemeen is minder geworden.'

'Het zijn fantastische meiden, maar ze hebben niet veel over deze wedstrijd gesproken. Ik heb de laatste tijd geprobeerd in hun hoofd te komen. Maar daar waren ze niet van gediend.'
Louise Quinn staat dinsdagavond met Ierland tegenover Nederland in de WK-kwalificatie. De verdediger zette wat psychologische oorlogsvoering in tegen haar Nederlandse ploeggenoten Sari van Veenendaal, Dominique Janssen, Danielle van de Donk en Viviane Miedema. (Irish Independent)

Telstar verraste maandag op het veld Jupiler League-koploper NEC (3-2), dat vóór de wedstrijd aan de volgers op Twitter nog had afgevraagd of er weer een zege kon worden begroet. De Witte Leeuwen hadden direct hun antwoord al klaar. Ook daar werd een Noord-Hollandse zege geboekt.

'Ik noem Duitsland niet als favoriet voor de wereldtitel, omdat ik niet hou van hun manier van spelen.'
• De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli, die zijn land met moeite naar het WK loodste, is niet onder de indruk van regerend wereldkampioen Duitsland, zo vertelde hij maandag voor een publiek van studenten journalistiek. In zijn ogen zijn Brazilië, Frankrijk en Spanje de favorieten. En deze landen zijn 'maar één stapje' verder dan Argentinië, omdat ze 'al zo lang samenspelen'.

• Broederliefde bestaat ook in het voetbal. Dat bewees Stallone Limbombe, die op Instagram compleet uit zijn dak ging na het doelpunt van zijn broertje Anthony namens Club Brugge tegen Zulte Waregem. 'On the buzzer, on the buzzer.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Het Chinese seizoen is inmiddels ten einde en dat biedt Axel Witsel de gelegenheid om erop uit te gaan. De Belgische international, die met Tianjin Quanjian derde werd, trok naar Singapore voor een ontmoeting met de groten der aarde, in het plaatselijke wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.