Villarreal laat langs Deportivo, Bilbao profiteert

Deportivo La Coruña heeft de zesde plaats in de Primera División overgedaan aan Athletic de Bilbao. Villarreal won in Galicië, waardoor Athletic de Bilbao ondanks een teleurstellend resultaat tegen Las Palmas een plek steeg.

Deportivo La Coruña - Villarreal 1-2
Villarreal was op oudejaarsdag thuis nog met 1-0 te sterk voor streekgenoot Valencia, maar de ploeg van trainer Marcelino leek die overwinning lang geen goed vervolg te geven op bezoek bij Deportivo La Coruña. Negen minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong in Estadio Municipal de Riazor. Bruno (foto) rondde af op aangeven van Mario Gaspar.

Maar de tweede helft was amper drie minuten oud toen Luis Alberto de stand gelijk trok. De van Liverpool gehuurde middenvelder scoorde na voorbereidend werk van Lucas Pérez. Diep in blessuretijd sloeg Bruno echter opnieuw toe, waardoor Villarreal nu 36 punten heeft na achttien duels. Het blijft daarmee vierde in Spanje. Deportivo La Coruña bezet met negen punten minder de zevende plek in de Primera División.

Athletic de Bilbao - Las Palmas 2-2
Door de misstap van Deportivo La Coruña nam Athletic de Bilbao de zesde plaats over, maar de Basken slaagden er in eigen huis niet in te winnen van Las Palmas. Door een benutte strafschop van Aritz Aduriz ging de ploeg van trainer Ernesto Valverde nog wel rusten met een voorsprong, maar Vicente Gómez poetste die na ruim een uur weg.

Iñaki Williams leek Bilbao alsnog drie punten te bezorgen, maar opnieuw hadden de bezoekers een antwoord. Negen minuten voor tijd bepaalde Tana de eindstand namelijk op 2-2. Athletic de Bilbao heeft nu 28 punten, terwijl Las Palmas met zeventien punten zestiende staat.