Barcelona begint 2016 zonder doelpunten in derby

Reacties

Barcelona is het jaar 2016 begonnen zonder doelpunten. In de Catalaanse derby tegen Espanyol bleef Barça steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Barcelona begint 2016 zonder doelpunten in derby

Het gouden drietal Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar ging dus niet verder met waar het trio het vorige kalenderjaar nog zo sterk in was gebleken: scoren. In 2015 waren zij nog ultra-productief met respectievelijk 48, 48 en 41 doelpunten, maar tegen de stadsgenoot stokte die productie.

Messi en Suárez waren nog het dichtst bij een goal. De Argentijn raakte zo'n tien minuten voor rust de kruising met een vrije trap, terwijl zijn Uruguayaanse aanvalskompaan na de pauze van dichtbij de paal raakte. Tussendoor had Andrés Iniesta nog het net gevonden, door op aangeven van Suárez de bal binnen te tikken, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel.

Omdat ook de thuisploeg het doel niet kon vinden, bleef de Catalaanse derby onbeslist. Barcelona - met nog een competitiewedstrijd tegen Sporting Gijón tegoed - gaat nog wel aan kop in de Primera División, met een punt voorsprong op Atlético Madrid en drie punten op Real Madrid. Atléti komt zaterdagavond nog in actie tegen Levante, De Koninklijke gaat zondagavond op bezoek bij Valencia. Espanyol komt met een punt op de tijdelijke elfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.