Amrabat genadig voor tiental Celta de Vigo

Málaga is in de eerste competitiewedstrijd van 2016 met 2-0 te sterk gebleken voor Celta de Vigo. Die eindstand was in de 26ste minuut al bereikt. Nordin Amrabat liet in de tweede helft vanaf elf meter na de score verder uit te breiden.

De ex-speler van onder meer Galatasaray, PSV en VVV-Venlo mocht in de 66ste minuut aanleggen voor een strafschop, nadat doelman Ruben Blanco aan de noodrem had getrokken in zijn hoop een derde tegengoal te voorkomen. De goalie moest inrukken met een rode kaart, maar zijn vervanger Sergio Álvarez keerde de inzet van Amrabat vanaf de penaltystip en voorkwam daarmee diens eerste doelpunt in de Primera División.

Daardoor bleef het bij de in de eerste helft opgelopen schade, die door doelpunten van Charles en Raúl Albentosa in de achtste en 26ste minuut twee tegentreffers betrof voor de nummer vijf van de ranglijst. Málaga boekte in eigen huis de zesde overwinning van het seizoen en komt daarmee met 23 punten (tijdelijk) op de tiende plaats. Valencia, dat een punt minder heeft, komt zondag echter thuis nog in actie tegen Real Madrid.