Villarreal haalt uit naar 'schandalige' Makkelie: 'De arbitrage was heel slecht'

Alles wat geel was, schreeuwde dinsdag in het Estadio de la Cerámica om een penalty voor Villarreal. Giovanni Lo Celso botste voor rust op Liverpool-doelman Alisson Becker, maar Danny Makkelie liet tot ontsteltenis van de thuisclub doorspelen. In het Spaanse kamp snappen ze er niets van.

Villarreal
Villarreal
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Villarreal ging met 1-0 aan de leiding, toen het bewuste moment zich een kleine tien minuten voor rust afspeelde. Makkelie weigerde naar de stip te wijzen na de botsing van Lo Celso en Alisson en ook VAR Pol van Boekel zag geen reden om in te grijpen. 'Schandalig', foeterde Villarreal-voorzitter Fernando Roig Negueroles na afloop voor de camera van Movistar. 'De scheidsrechter heeft niet het niveau voor zo'n wedstrijd.'

De emotionele reactie volgde op de heroïsche comeback van Liverpool, dat een 2-0 achterstand omboog in een 2-3 overwinning en zich ten koste van Villarreal plaatste voor de finale van de Champions League. 'Schandalig dat hier geen penalty voor wordt gegeven', herhaalde Roig Negueroles nog maar eens. 'De doelman neemt hem gewoon mee. Een andere uitleg is er niet.'

Erg slecht
'Vanaf de eerste minuut zijn alle twijfelgevallen in het voordeel van Liverpool geweest', vervolgde de voorzitter. 'Dit is geen excuus, want Liverpool had ruimer kunnen winnen, maar deze arbitrage heeft niet het gewenste niveau voor een wedstrijd als deze. Er waren in de eerste helft drie overtredingen op de rand van het strafschopgebied. Zulke spelhervattingen zijn erg belangrijk voor ons, maar we kregen geen vrije trap.'

Ondanks zijn kritiek aan het adres van Makkelie en zijn team is er volgens Roig Negueroles geen sprake van woede. 'Nee, ik ben niet boos. Ik ben trots om hier te staan, maar de arbitrage was gewoon erg slecht.'