Villarreal blijft goed presteren, Drenthe verliest

Voor alle doelpuntenmakers in de tiende speelronde in Spanje kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk voor de stand in de Primera División hier.

Villarreal evenaarde zondagmiddag het puntentotaal van koploper Real Madrid. Op eigen terrein werd Athletic de Bilbao met 4-1 verslagen. Royston Drenthe kon een nederlaag van Hércules Alicante niet voorkomen.

Villarreal-Athletic de Bilbao 4-1De bezoekers startten voortvarend. Fernando Llorente kopte na zes minuten van dichtbij de openingstreffer binnen. Het duurde tot de 39ste minuut voordat Nilmar namens de gastheren wat terug deed. Hij was trefzeker met een kopbal. Het doelpunt was vrijwel identiek aan dat van Llorente. Op slag van rust kregen de Basken een flinke teleurstelling te verwerken. Die tegenvaller was volledig te wijten aan doelman Gorka Iraizoz. De doelwachter blunderde bij het uitverdedigen en schoof de bal zomaar in de voeten van Santi Cazorla. Laatstgenoemde kon simpel afronden en de bal in het lege doel schieten.

In de tweede helft kwam Bilbao niet meer langszij. Toch besliste Villarreal het treffen pas in de slotfase. Giuseppe Rossi en Jefferson Montero bepaalden de eindstand op 4-1.

Door de zege wipte Villarreal over Barcelona heen, dat zondag nog wel in actie komt op bezoek bij Getafe. Ook koploper Real Madrid werkt zondag nog een competitieduel af.

Osasuna-Hércules Alicante 3-0Royston Drenthe startte bij de bezoekende club in de basis, terwijl Piet Velthuizen wederom plaatsnam op de reservebank. Drenthe kon een nederlaag echter niet voorkomen. Door doelpunten van Nacho Monreal, Lolo en Krisztián Vadócz (voormalig NEC) liep Osasuna uit naar een 3-0 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

Door de nederlaag ziet Hércules de degradatiestreep in zicht komen. Hekkensluiter Málaga heeft slechts twee punten minder.

Overige uitslagen Real Zaragoza-Real Mallorca 3-2 Levante-Deportivo La Coruña 1-2 UD Almería-Sporting Gijón 1-1