Puntenverlies voor Atlético Madrid en Villarreal

Atlético Madrid en Villarreal kwamen beide niet tot winst en zagen Real Madrid en Barcelona dus uitlopen. Jeffrey Sarpong won in een onderling duel van Quincy Owusu-Abeyie.

Atlético Madrid - UD Almería 1-1Atlético Madrid liep in eigen huis tegen duur puntenverlies aan tegen UD Almería. Sergio Agüero bracht de thuisclub in de 33ste minuut op voorsprong, waardoor de ploeg een eenvoudige avond tegemoet leek te gaan. Maar Agüero's landgenoot Pablo Piatti dacht daar anders over. Op slag van rust bepaalde hij de eindstand op 1-1.

Sporting Gijón - Villarreal 1-1Villarreal leek op weg naar zijn tweede competitienederlaag toen Gonzalo Rodríguez in de 77ste minuut van het veld werd gestuurd. Sporting Gijón leidde op dat moment met 1-0 door een benutte strafschop van Diego Castro. Maar in blessuretijd bezorgde Giuseppe Rossi (foto), eveneens vanaf zestien meter, de bezoekers alsnog een punt.

Deportivo La Coruña - Espanyol 3-0Tot het thuisduel met het verrassend goed presterende Espanyol was Deportivo hekkensluiter in de Primera División. De ploeg uit West-Spanje wist nog geen enkele wedstrijd te winnen, maar dankzij doelpunten van Adrián, Alberto Lopo en Diego Damian Colotto won Deportivo en steeg het naar de negentiende plaats.

Málaga - Real Sociedad 1-2De wedstrijd tussen Málaga en Real Sociedad was tevens het duel tussen Quincy en Sarpong, twee Ghanees-Nederlandse voetballers die in Amsterdam geboren werden en hun jeugdopleiding bij Ajax begonnen. Quincy speelde de volledige wedstrijd, terwijl Sarpong op de bank bleef. Maar Sarpong had uiteindelijk wel meer reden tot juichen; zijn club won.

Racing Santander - Osasuna 4-1Twee voormalig Ajacieden legden een basis voor de derde competitiezege van Racing Santander. In de 28ste minuut opende Kennedy Bakircioglu de score namens de thuisclub, waarna Markus Rosenberg ook nog twee keer trefzeker was. Door de zege is Racing opgeklommen naar de twaalfde plaats.