Villa op dreef voor Valencia, Eto'o beslissend voor Barça

Een zuinig Barcelona blijft door een nipte zege in Bilbao in het spoor van koploper Valencia, dat geen enkel probleem kende met Numancia.

Valencia-Numancia 4-0David Villa ontnam Numancia in Mestalla al snel de hoop op een goed resultaat. De productieve spits bracht de gasten al na vier minuten de eerste schade toe. Valencia had daarna niets te vrezen van Numancia, dat zich gelukkig mocht prijzen dat de score niet al voor rust was opgevoerd. Pas in het laatste kwartier kwam het krachtsverschil tot uitdrukking in de score. Na doelpunten van uitblinker Juan Mata en invaller Vicente was de beurt aan Villa om zijn seizoensproductie op te voeren tot acht. Athletic de Bilbao-Barcelona 0-1Met het oog op het Champions League-duel met FC Basel liet Barcelona-trainer Josep Guardiola vaste waardes Carles Puyol en Lionel Messi in San Mamés op de bank beginnen. Hoewel Athletic de Bilbao Barça-keeper Víctor Valdés verschillende keren op de proef stelde, kon de Catalaanse ploeg zich dat veroorloven. Samuel Eto'o, in de eerste helft al de gevaarlijkste man bij Barça, ramde de bal na een uur achter keeper Gorka Iraizoz. Racing Santander-Deportivo La Coruña 0-0Racing Santander heeft zich niet kunnen opwerken uit de degradatiezone. De aanstaande tegenstander van FC Twente in het UEFA Cup-toernooi, kwam op eigen veld in een saai duel met Deportivo La Coruña niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Sporting Gijón-Osasuna 2-1De wisseling van de wacht bij Osasuna heeft (nog) niet geleid tot een verbetering van de prestaties. Het debuut van trainer José Antonio Camacho eindigde in een 2-1 nederlaag. De beslissing viel vier minuten voor rust. De harde beslissing van scheidsrechter Medina Cantalejo een overtreding van Roversio op Mate Bilic te bestraffen met een rode kaart én een strafschop, was doorslaggevend. Met een man minder kon Osasuna de achterstand niet wegpoetsen.