Vier spelers uit beloftenelftallen in Elftal van de Week

Reacties

In het Elftal van de Week in de Jupiler League hebben in de 24ste speelronde vier spelers uit de beloftenelftallen een plek veroverd. Hekkensluiter Jong FC Utrecht haalde fors uit tegen RKC Waalwijk en dat leverde Sylla Sow (foto) en Karim Loukili een uitverkiezing op.

Vier spelers uit beloftenelftallen in Elftal van de Week

Ook Jong Ajax en Jong AZ vinden een speler bij de beste elf terug. Teun Bijleveld leverde namens de Amsterdamse beloften alle assists in de spektakelwedstrijd tegen Telstar (3-3). Owen Wijndal toonde bij de zege van Jong AZ op Fortuna Sittard (waarin hij de tweede treffer maakte vlak nadat hij de gelijkmaker voorkwam) aan dicht tegen het eerste elftal aan te zitten.

De Graafschap en FC Den Bosch hebben ieder twee spelers in het elftal. De nieuwe leider in het individueel klassement, Mark Diemers, en doelman Filip Bednarek verkeren in prima vorm en waren belangrijk in de overwinning van de Superboeren op FC Volendam. De basis voor de ruime zege van Den Bosch lag in de defensie getuige de uitverkiezingen van de jonge Zweed Mattias Andersson en Jordy van der Winden.

Speler van de Week Richard van der Venne (FC Oss), Gustavo Hamer (FC Dordrecht) en Andrija Novakovich (Telstar) completeren het elftal.

Een verrassende wending aan kop van het klassement. De Graafschap-middenvelder Diemers, goed voor vijf treffers in de laatste twee duels, is de nieuwe leider. Hij profiteerde optimaal van de matige wedstrijden die Ferdi Kadioglu (NEC) en Perr Schuurs (Fortuna Sittard) deze speelronde afwerkten. Telstar-doelman Rody de Boer is de nieuwe nummer twee. De verschillen bovenin zijn overigens bijzonder klein. Tussen de nummer één en tien zit slechts 0,13.

Spelersklassement na vierentwintig speelronden:

1.Mark Diemers (De Graafschap)6,70
2.Rody de Boer (Telstar)6,67
3.Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,66
 Carel Eiting (Jong Ajax)6,66
5.Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,65
6.Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,63
7.Mohammed Osman (Telstar)*6,61
 Ferdi Kadioglu (NEC)6,61
9.Muhammed Mert (FC Den Bosch)6,57
 Andrija Novakovich (Telstar)6,57

*Inmiddels actief voor Heracles Almelo

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.