Orejuela ziet heldenrol in rook opgaan in Velsen-Zuid

Reacties

Jong Ajax heeft vrijdagavond verzuimd de koppositie van de Jupiler League te heroveren op NEC. Luis Orejuela, die bij de hoofdmacht nauwelijks aan spelen toekomt, leek zijn gram te halen tegen Telstar, maar zag het in de slotfase van een zinderende wedstrijd alsnog misgaan: 3-3.

Orejuela ziet heldenrol in rook opgaan in Velsen-Zuid

De winterse omstandigheden lieten zich ook gelden in Jupiler League-speelronde 24. Zo werd vrijdagmiddag al besloten om de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Emmen af te gelasten, terwijl FC Dordrecht - Helmond Sport een half uur later begon. Het veld kon namelijk niet op tijd sneeuwvrij gemaakt worden.

Vlak voor de oorspronkelijke aanvangstijd van de wedstrijd FC Dordrecht - Helmond Sport lag het veld er allesbehalve groen bij.
Vlak voor de oorspronkelijke aanvangstijd van de wedstrijd FC Dordrecht - Helmond Sport lag het veld er allesbehalve groen bij.

Telstar - Jong Ajax 3-3
Vanaf minuut één werd Jong Ajax onder druk gezet in Velsen-Zuid. De Amsterdamse beloften konden bij winst de koppositie in de Jupiler League heroveren, maar Telstar wilde het sterke seizoen een vervolg geven. Al vroeg in de wedstrijd volgde een scrimmage voor de goal van Jong Ajax, maar op miraculeuze wijze ging de bal er niet in. Twintig minuten later was het wel raak. Keeper Norbert Alblas ging gigantisch in de fout en liet een houdbare vrije trap van Mohamed Hamdaoui door zijn handen glippen. Vlak voor rust leek clubtopscorer Andrija Novakovich de marge te verdubbelen, maar zijn goal ging niet door wegens buitenspel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten na rust lukte het Novakovich alsnog. Na een dekkingsfout achterin bij Jong Ajax nam de Servische Amerikaan de bal goed mee en bleef hij kalm oog in oog met Alblas: 2-0. Jong Ajax toonde echter ruggengraat. Kort na de 2-0 zette Mateo Cassierra met zijn veertiende van het seizoen de 2-1 op het scorebord, in de 65ste minuut werd het via Zian Flemming zelfs 2-2.

Telstar leek het kwijt te zijn en werd in de minuten na de gelijkmaker onder de voet gelopen. Dennis Johnsen was al dicht bij de 2-3, maar die eer viel uiteindelijk Luis Orejuela ten deel. De rechtsback liet zijn aanvallende kwaliteiten zien en maakte met een schuiver zijn eerste doelpunt sinds zijn komst naar Nederland. De Colombiaan zag deze winter in de vorm van Rasmus Kristensen een extra concurrent naar Amsterdam komen en de Deen debuteerde zelfs kort na zijn komst al in de basis tegen Roda JC Kerkrade.

Met zijn doelpunt liet Orejuela zien de concurrentiestrijd aan te willen gaan, maar beslissend was hij uiteindelijk niet. Vlak voor tijd gooide Telstar er nog wat kracht tegenaan en Jerdy Schouten maakte na een rommelige situatie van dichtbij de 3-3. Door de remise in Velsen-Zuid moet Jong Ajax na speelronde 24 de koppositie in de Jupiler League aan NEC laten. Eerder deze week wonnen de Nijmegenaren met 2-0 van Jong PSV. Zowel NEC als Jong Ajax voetbalde 49 punten bij elkaar in 24 duels, het doelsaldo van NEC is echter net iets beter.

De Graafschap - FC Volendam 2-1
Via de competitie wordt het niet makkelijk voor FC Volendam om de play-offs te bereiken, dus de goede start in de derde periode zorgde voor een glimlach in het vissersdorp. Na drie duels was FC Volendam nog ongeslagen, maar tegen De Graafschap wachtte een zware opgave. De Superboeren tankten vorige week vertrouwen door Jong FC Utrecht met liefst 7-0 te verslaan en begonnen dan ook goed aan het duel op De Vijverberg.

Daryl van Mieghem had al vroeg in de wedstrijd de 1-0 op zijn schoen na een goede actie van Fabian Serrarens, maar de aanvaller schoot voorlangs. De Graafschap bleef beter en maakte vlak voor rust het verschil. Mark Diemers zag eerst nog een schot gekeerd worden door goalie Hobie Verhulst, maar was enkele minuten later na een klutssituatie alsnog goed voor de 1-0 (zie video onder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Volendam kon in Doetinchem geen vuist maken en zag na een uur Diemers zijn tweede van de avond maken. De middenvelder - tegen Jong FC Utrecht goed voor een hattrick - vond de linkerhoek. De treffer van Joey Veerman vlak voor tijd kwam te laat voor FC Volendam.

FC Dordrecht - Helmond Sport 3-2
Terwijl de meeste spelers van andere clubs al onder de douche stonden, streden FC Dordrecht en Helmond Sport nog om de keiharde punten. De aftrap werd dus met een half uur uitgesteld wegens sneeuwval, maar daarna verwarmden de clubs de supporters in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Via Denis Mahmudov en Jordy Thomassen viel er in de eerste helft voor beide supportersgroepen wat te juichen, maar in het tweede bedrijf liep de thuisclub uit. Robert Mutzers zette de 2-1 op het scorebord, waarna Feyenoord-huurling Gustavo 'Guga' Hamer met zijn derde goal in het betaalde voetbal voor de beslissing leek te zorgen. Met zijn tweede goal van de avond maakte Thomassen het nog spannend in Dordrecht, maar de overwinning van de plaatselijke FC kwam niet meer in gevaar.

De driepunter heeft een gouden randje voor FC Dordrecht, dat in de derde periode de koppositie pakt. De club is na vier wedstrijden nog ongeslagen en staat daardoor twee punten voor op Jong Ajax. FC Emmen is de enige andere ploeg zonder puntenverlies in de derde periode. De Drentenaren komen maandag nog in actie tegen Go Ahead Eagles. Bij winst komt FC Emmen naast FC Dordrecht te staan.

Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk 5-2
Opvallende naam in de basisopstelling van de FC Utrecht-beloften was die van Anouar Kali. De middenvelder viel helemaal aan het begin van het seizoen in de eerste wedstrijd van de Domstedelingen uit met een achillespeesblessure en kon nu pas zijn rentree op de Nederlandse velden vieren.

De ervaring van Kali bleek belangrijk te zijn voor Jong FC Utrecht, hekkensluiter in de Jupiler League. Op 20 oktober 2017 wonnen de jonkies voor het laatst in de competitie, toentertijd werd er met 2-1 gewonnen van MVV Maastricht. De club kwam met Kali binnen de lijnen weliswaar op achterstand tegen RKC, maar via Sylla Sow (twee keer) en Mohamed Mallahi (twee keer) werd de achterstand nog binnen het half uur omgebogen in een 4-1 voorsprong.

Na zijn hattrick was de wedstrijdbal uiteraard voor Sylla Sow.
Na zijn hattrick was de wedstrijdbal uiteraard voor Sylla Sow.

In de tweede helft ging Jong FC Utrecht vrolijk door met aanvallen en na een klein uur completeerde Sow zijn hattrick. Het was de eerste hattrick van een beloftenspeler van FC Utrecht in de Jupiler League. De late 5-2 van Ingo van Weert - die ook verantwoordelijk was voor de openingstreffer - was een heel kleine pleister op de wond.

Overige uitslagen:
SC Cambuur - MVV Maastricht 0-2
FC Den Bosch - FC Eindhoven 4-0
FC Oss - Almere City 5-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.