Curieus optreden Jong PSV'er brengt geplaagd NEC terug aan kop

NEC Nijmegen heeft de Jupiler League-kraker met Jong PSV gewonnen. In Nijmegen leidde Dirk Abels met een eigen doelpunt en een rode kaart donderdagavond de zege in: 2-0.

Na het goede begin van het seizoen kenden de Nijmegenaren een flinke dip. Van de laatste vier duels werden er drie verloren, waardoor Jong Ajax de koppositie heeft overgenomen. De Eindhovenaren staken juist in een goede vorm, want vijf van de laatste zes duels werden gewonnen. Afgelopen maandag was MVV Maastricht het slachtoffer op bezoek op de Herdgang. Vlak voor rust werd Laros Duarte de matchwinner tegen de Limburgers. De vorige ontmoeting, eind september, werd een spektakel. Op bezoek bij Jong PSV leek NEC er lange tijd met de volle buit vandoor te gaan, maar twee treffers van Sam Lammers in de slotfase bezorgden de thuisploeg toch een punt. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-3.

Al na vijf minuten kreeg NEC'er Arnaut Groeneveld een goede kans. De aanvaller speelde Bram van Vlerken uit en ging rond de achterlijn op de doelman af, maar wist de trekker niet over te halen. Enkele minuten later kon Matthias Verreth uit kansrijke positie uithalen namens de bezoekers, maar de bal vloog de bossen van het Goffertpark in. Vlak hierna leek Donyell Malen de openingstreffer te maken, maar de spits kopte de bal op de paal. De poging uit de rebound van Ramon Pascal Lundqvist werd door doelman Joris Delle knap gekeerd. Op slag van rust kwam de thuisploeg, na een matige periode, op voorsprong. Een schot van Sven Braken kwam voor de voeten van Ferdi Kadioglu terecht, die de bal via Jong PSV-verdediger Abels binnen kon tikken: 1-0.

Zichtbare opluchting bij de thuisploeg na de openingstreffer.

Na rust kwamen de bezoekers wat beter in het spel en de Nijmegenaren kwamen er steeds minder uit. Jong PSV ging voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker, maar op een kopkans van Verreth na kwam de ploeg van trainer Dennis Haar niet tot noemenswaardige kansen. Vlak voor tijd moest pechvogel Abels het veld verlaten met een directe rode kaart, aangezien de verdediger erg hard in kwam bij Calvin Verdonk. Hierna besliste NEC het duel via Groeneveld, die in de blessuretijd de 2-0 tegen de touwen knalde.

Door de zege blijft trainer Pepijn Lijnders in eigen huis ongeslagen. Ook levert de driepunter voor even de eerste plek in de Jupiler League op. Jong Ajax staat nu één punt achter NEC op de ranglijst, maar heeft nog wel een duel tegoed. Voor de Nijmeegse koploper wacht volgende week een duel met MVV in Maastricht, terwijl Jong PSV het opneemt tegen FC Den Bosch.